Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

23. 03. 2019. 15:30   >>  20:09 21

JANDROKOVIĆ PORUČIO

Očekujem dogovor o Bokeljskoj mornarici

Predsjednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković tokom sastanka sa predstavnicima hrvatske nacionalne zajednice u Kotoru, kazao je kako vjeruje da će zvanični Zagreb i Podgorica postići dogovor oko otvorenog pitanja Bokeljske mornarice.

"Radi se o kulturnom dobru Crne Gore, ali o kulturnom dobru koje je ostavština hrvatskog naroda i kroz razgovore sa crnogorskom stranom nastojaćemo da to bude priznato i da ta kulturna baština dobije priznanje od strane UNESCO-a", kazao je Jandroković u Kotoru. 

On je najavio da će uskoro biti obnovljena hrvatska kuća u Kotoru gdje će biti smješten konzulat te države.

"Već ove godine krenuće se u obnovu te zgrade, očekujemo da ona bude ubrzo u punoj funkciji. Očekujem da će tamo brzo biti hrvatski konzulat", kazao je Jandroković.

Predstavnici hrvatske zajednice u Crnoj Gori kazali su Jandrokoviću da su zadovoljni položajem u Crnoj Gori. Da imaju političke predstavnike u Parlamentu i Vladi i u lokalnim upravama u Tivtu i Kotoru.

Hrvati su najmalobrojnija Ustavom priznata nacionalna zajednica u Crnoj Gori. Prema posljednjem popisu ima ih nešto preko 6.000. Najviše ih je u opštinama u Boki, te u Glavnom gradu, a najmanje na sjeveru.

Damir Ramović, TVCG

Пратите нас на

Коментари21

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније