Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

26. 03. 2019. 21:02 >> 20:29

IJZ

Još jedna osoba preminula od posljedica gripa

U Crnoj Gori prošle sedmice od posljedica virusa gripa preminula je jedna osoba, dok je od početka sezone evidentirano 28 smrtnih slučajeva, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz te zdravstvene ustanove je saopšteno da je prošle sedmice Centu za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti prijavljena smrt muškarca rođenog 1957. godine, koji je preminuo 17. marta i nije bio vakcinisan sezonskom vakcinom protiv gripa.

Kako su naveli iz IJZ, u Crnoj Gori su prošle sedmice prijavljene 102 osobe sa simptomima nalik gripu.

“U Centru za medicinsku mikrobiologiju Instituta laboratorijskim putem potvrđeno je 16 slučajeva infekcije virusom gripa. U pitanju su infekcije virusom gripa tip A”, precizira se u saopštenju.

Prema podacima IJZ za izvještajni period nadzora, registrovan je pad u broju oboljelih u svim uzrasnim grupama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније