Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

28. 03. 2019. 13:09   >>  13:54

SINDIKAT PROSVJETE

Inspekcija i ministarstva da se uključe u rješavanje problema

Sindikat prosvjete Crne Gore (SPCG) apelovao je na Upravu za inspekcijske poslove i ministarstva prosvjete i unutrašnjih poslova da se aktivno uključe u rješavanje problema u funkcionisanju Policijske akademije.

Nastavnici Policijske akademije u Danilovgradu suspendovani su u ponedjeljak, jer, kako je obrazloženo, nijesu ispoštovali zakon o štrajku.

Zaposleni u toj obrazovnoj ustanovi ranije su naveli da stupaju u štrajk kako bi upoznali javnost sa nizom nezakonitih radnji i zloupotrebama položaja direktora Akademije, Bobana Šaranovića

SPCG, na zahtjev nastavnika zaposlenih u Policijskoj akademiji u Danilovgradu, organizovao je sastanak na kojem je, kako su kazali, ukazano na nezakonito ponašanje u primjeni akata vezanih za rad i funkcionisanje te obrazovne ustanove, odnosno njihovu zloupotrebu od stane Šaranovića.

U Sindikatu smatraju da rješavanje problema uručivanjem suspenzija nije prihvatljivo u vaspitno – obrazovnim ustanovama, već se takve situacije moraju rješavati razgovorima i međusobnim uvažavanjem, uz učešće pomenutih institucija i sistema.

„Očekujemo i još jednom apelujemo da sve institucije sagledaju problem i brzo ga riješe, tim prije što je ugrožena materijalna egzistencija suspendovanih kolega“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније