Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

28. 03. 2019. 14:31 >> 14:05
1

TOMKIĆU ZAPALJENA PRODAVNICA

Opština poziva nadležne da hitno reaguju

Opština Berane pozvala je najodgovornije u Upravi policije i tužilaštvu da najhitnije postave pitanje odgovornosti pojedinaca zbog nepreduzetih mjera iz svoje nadležnosti, a u vezi sa napadom na njihovog sugrađanina Igora Tomkića.

Iz Opštine Berane kažu da poslednji događaj, na žalost govori u prilog tezi da institucije državnog sistema ne funkcionišu. 

"Krajnje je neprihvatljivo da se Crna Gora i Berane vrlo često pominju po ovakvim i sličnim događajima. Ovo je prevršilo svaku mjeru. Pozivamo na odgovornost najodgovornije ljude iz Uprave policije, tužilaštva i institucija koje su u obavezi da reaguju i spriječe svaku vrstu nasilja. Neprihvatljivo je da se u 21. vijeku stvara atmosfera nesigurnosti, ugroženosti i straha za sopstveni život", naveli su oni u saopštenju. 

Opština Berane podsjeća da je taj grad u mnogo težim vremenima predstavljao primjer tolerancije, suživota svih vjera i nacija na tim prostorima. Tako mora i ostati, jer miran život bez nasilja i ugrožavanja bezbjednosti moraju biti prioritet u našim borbama za razvoj demokratije.

"Ne smijemo dozvoliti da grupa kriminalaca, neodgovornih pojedinaca remeti sklad i harmoničan život na ovim prostorima. Otvoreno pozivamo najodgovornije ljude u Upravi policije i tužilaštvu da najhitnije postave pitanje odgovornosti pojedinaca zbog nepreduzetih mjera i radnji iz svoje nadležnosti. U suprotnom, izražavamo otvorenu sumnju da postoje nečije prljave namjere da ovaj grad predstave u svijetlu netolerancije i nerješavanja problema kriminala. Najoštrije ćemo se, kao lokalna samouprava suprotstaviti takvom načinu plasiranja neistina", navodi se u saopštenju.

Opština Berane će, u okviru svojih zakonskih nadležnosti pružiti maksimalnu pomoć kako bi porodica Tomkić ostala da živi, stvara i radi u našoj sredini.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније