Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

29. 03. 2019. 10:40   >>  10:05

U POSLJEDNJE DVIJE GODINE

Vlada radila na smanjenju diskriminacije prema OSI

Vlada Crne Gore je u prethodne dvije godine intezivno radila na smanjenju diskriminacije prema osobama s invaliditetom(OSI), ne samo kroz harmonizaciju propisa, već i kroz kampanje, edukacije i preuzimanje mjera, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

"Na jučerašnjoj sjednici, Vlada je usvojila Izvještaj o realizaciji AP za 2017-2018. za sprovođenje Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskrimacije i promociju jednakosti 2017-2021. Od 61 aktivnosti predviđene Akcionim planom za 2017-2018, 74 odsto aktivnosti je realizovano, dva odsto aktivnosti djelimično realizovano, dok 24 odsto aktivnosti nije realizovano", poručili su iz Ministarstva.

Kako su istakli, u saradnji sa Zajednicom opština Crne Gore usvojen je model Lokalnog akcionog plana.

"Lokalni akcioni plan je usvojila opština Bijelo Polje, a namjera je da isti bude usvojen u narednom periodu u cilju kompletnije implementacije ove Strategije i u drugim opštinama. Posebno je unaprijeđena saradnja sa nevladinim organizacijama, kroz podršku projektima i programima organizacija lica sa invaliditetom, samo iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava u 2018.  u ovu svrhu izdvojeno je 44. 000 eura , pored finasiranje projekata/programa u oblasti sporta, kulture i drugih oblasti", naglasili su iz Ministarstva..

Saopštili su i da je Vlada ujedno usvojila i naredni Akcioni plan za sprovođenje Strategije za 2019. i 2020.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније