Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

29. 03. 2019. 15:58 >> 15:22

CEDEM OCIJENIO

"Neadekvatna reakcija u slučaju napada na Tomkića"

Centar za demokratiju i ljudska prava (CEDEM) osudio je napad na Beranca Igora Tomkića, naglasivši da su državne vlasti neadekvatno reagovale.

"Ukoliko ovaj slučaj ne dobije adekvatan policijski i pravosudni epilog, uključujući efikasno i zakonito kažnjavanje vinovnika besprimjernog nasilja, možemo samo konstatovati da je vladavina zakona u Crnoj Gori postala zaista upitna. S druge strane, Uprava Policije, kada je već dopustila eskalaciju nasilja, dužna je dokazati da je u stanju da garantuje slobodu i bezbjednost svakog građanina Crne Gore ili u suprotnom možemo postaviti pitanje svrsishodnosti njenog djelovanja u ovom obliku", kazala je direktorica CEDEM-a Milena Bešić.

Kako je rekla, krajnje je zabrinjavajuće to što su nadležni organi i lokalna javnost demonstrirali očiglednu nemoć da se suprostave nekolicini nasilnika i zaštite sugrađanina, uprkos njegovim višemjesečnim upozorenjima i vapajima za pomoć.

"Međutim, danas je već jasno da odgovornost za zaštitu Tomkića treba da preuzme i cjelokupno crnogorsko društvo, a prije svega Ombudsman, nevladine organizacije za ljudska prava i mediji.  CEDEM nepokolebljivo vjeruje u otvoreno, antifašističko i slobodno društvo, baš kao i u pravednu državu u kojoj će se bez izuzetka garantovati sigurnost i dostojanstvo svim njenim građanima. Oko ovih vrijednosti ne može biti kompromisa niti je prihvatljivo da bilo koji nivo vlasti svojim nečinjenjem ili svojom neefikasnošću doprinosi stanju nasilja i šovinizma i prilikama u kojima će porodica Tomkić strahovati za svoje živote i imovinu", saopštila je Bešić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније