Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

29. 03. 2019. 15:34   >>  10:56 14

NUHODŽIĆ

Tomkići da se ne plaše, CG je i njihova država

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodzić i ministarka bez portfelja Marija Vučinović posjetili su porodicu Tomkić u Beranama i prenijeli im stav Vlade da nemaju čega da se boje i da je Crna Gora njihova država.

„Atmosferi koja je dovela do ovog slučaja u Beranama doprinijeli su određeni pojedinci sa retrogradnim idejama i nacionalističkim porivima, što je rerogradno i opasno, a što država Crna Gora neće dozvoliti” – rekao je ministar Nuhodžić.

Rekao je da su on i ministarka Vučinović u Beranama kako bi ohrabrili porodicu Tomkić i prenijeli im poruku Vlade da je Crna Gora njihova država koja će ih zaštititi.

“Napad na porodicu Tomkić je napad na Crnu Goru, multietničku i miltivjersku, a ove vrijednosti su najveće bogatstvo Crne Gore po čemu je prepiznatljiva u regionu i šire” – rekao je ministar. Dodao je da će državne institucije učiniti sve da otkriju počinioce i nalogodavce ovog gnusnog i kukavičkog čina, da ih privedu pravdi te da budu najoštrije sankcionisani. Takođe ćemo, rekao je ministar, utvrditi i odgovorniost za eventualne propuste u zaštiti porodice Tomkić.

„Crna Gora je na ovakve izazove znala da odgovori i kada je bila slabija. Crna Gora je jaka i biće dovoljno jaka da odgovori na ovaj čin. U Crnoj Gori niko nije i neće moći da svoje ciljeve ostvaruje nasiljem i vandalizmom”, rekao je ministar Nuhodžić.

Ministarka Vučinović je rekla da je posjetila porodicu Tomkić i kao članica Vlade, ali i kao sunarodnica porodice Tomkić.

„Apeliram ne samo na institucije državne nego i na lokalne institucije, na lokalnu upravu i na kompletno društvo“ – rekla je ministarka Vučinović dodajući da je Vlada je na jučerašnjoj sjednici donijela odluku da se urgentno novčano pomogne porodici Tomkić, kako bi se sanirala materijalna šteta, a porodica Tomkić vratila svakodnevnom zivotu.

Igor Tomkić je je rekao da ga posjeta dvoje ministara ohrabruje i daje mu nadu da će uspjeti da se izbori sa problemima u kojima se našao.

"Zaista mi uliva nadu i obećanje da će se ovo riješiti i da će mi dati snage da se izborim sa svim ovim i da napokon krenem da živim mirno, kao što sam živio ranije. Zaista sam ohrabren ovom posjetom i vidim da je ova posjeta bila potrebna da bi se riješio moj slučaj", poručio je Tomkić.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније