Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 04. 2019. 11:30 >> 10:55

JANOVIĆ - GREMINGER

Podrška aktivnostima Ministarstva sporta i mladih

Misija Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) u Crnoj Gori u kontinuitetu podržava aktivnosti Ministarstva sporta i mladih sa ciljem jačanja regionalne saradnje u oblasti mladih, kao i jačanja multisektorske saradnje sa ciljem kvalitetnog planiranja i sprovođenja politika za mlade, kazao je resorni ministar Nikola Janović.

Janović je primio generalnog sekretara OEBS-a Tomasa Gremingera, u cilju razmjene informacija i potvrđivanja uspješne saradnje koju Ministarstvo u kontinuitetu ostvaruje sa tom organizacijom u oblasti omladinske politike.

"Misija OEBS-a u Crnoj Gori u kontinuitetu podržava aktivnosti Ministarstva sa ciljem jačanja regionalne saradnje u oblasti mladih, kao i jačanja multisektorske saradnje sa ciljem kvalitetnog planiranja i sprovođenja politika za mlade. Svakako, treba spomenuti i značajan doprinos OEBS-a kada je u pitanju rad lokalne kancelarije Regionalne kancelarije za saradnju mladih u Podgorici (RYCO)", kazao je Janović.

Janović je izrazio zahvalnost Gremingeru na dosadašnjoj podršci Misije OEBS-a i istakao da će OEBS i ubuduće u Ministarstvu imati pouzdanog partnera kada su u pitanju projekti i programi od zajedničkog interesa za poboljšanje položaja mladih u Crnoj Gori.

Greminger je izrazio punu podršku programima i aktivnostima Ministarstva sporta i mladih, koji su zasnovani na sistemskom pristupu i multiresorskoj saradnji i najavio nastavak i produbljivanje saradnje u narednom periodu.

Na sastanku je posebno naglašeno da je, zahvaljujući podršci Misije OEBS-a, projekat Evropska omladinska kartica koji Ministarstvo sporta i mladih realizuje u saradnji sa nevladinom organizacijom Centar za omladinsku edukaciju, stekao epitet jednog od najupsješnijih projekata za mlade zahvaljujući kojem mladi ljudi u Crnoj Gori ostvaruju popuste i povoljnosti kod različitih poslodavaca širom države i Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније