Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

02. 04. 2019. 11:24 >> 10:49
10

SNP REAGOVAO

Smeta krstionica, ali ne i divlja gradnja širom CG

Politička odluka o uklanjanju krstionice u sklopu Manastira Miholjska prevlaka smišljena je da destabilizuje ionako krhke i ranjive odnose u Crnoj Gori, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

 

Iz SNP-a ističu da je su Manastir Sv. Arhangela Mihaila i krstionica "Njegoševa suza" na Miholjskoj prevlaci bili na meti crnogorske policije.

"A ko je odlučio da demonstrira silu nad vjernicima i sveštenstvom Mitropolije crnogorsko-primorske, zna se. Ovaj, čak i u najavi, antihrišćanski akt, samo je znak da vlast ne preza ni od čega, čime ne samo da vrijeđa osjećanja vjernika, već i pokušava da izazove incident i tako skrene pažnju sa katastrofalne društveno-ekonomske situacije u Crnoj Gori", navodi SNP.

Čudi, kako kažu, da Ministarstvu održivog razvoja i turizma (MORT) smeta "jedna mala krstionica", ako "ovome dodamo činjenicu da je prostorno planiranje u Crnoj Gori na veoma niskom nivou i bez ikakve kontrole, da se toleriše nelegalna gradnja svuda po državi".

"Pogotovo čudi izjava ministra Pavla Radulovića, koji je uporedio krstionicu i srušeni divlje izgrađeni objekat u Ulcinju. Jasno je da je ovo politička odluka, smišljena da destabilizuje ionako krhke i ranjive odnose u Crnoj Gori", navode iz SNP-a.

Stoga nadležne pozivaju da se okanu opasnih igara, "a silu i pravnu državu testirajte u obračunu sa kriminalnim grupama i onima koji ekonomski poharaše Crnu Goru".

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније