Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

03. 04. 2019. 19:57 >> 19:55

U ULCINJU

Šteta od elementarnih nepogoda preko 800 hiljada

Šteta od poplava i požara u prethodnoj godini u Ulcinju procijenjena je na 30 hiljada eura, a šteta na maslinama koja je tom prilikom nastala iznosila je preko 800 hiljada eura, kazao je predsjednik Opštine Loro Nrekić na sastanku sa ministarkom bez portfelja Marijom Vučinović.

Ministarka je boravila u Ulcinju, gdje je razgovarala sa Nrekićem i predsjednikom Skupštine Ilir Čapunijem.

“Nrekić je Vučinović predstavio štete koje su pretrpjele porodice i vlasnici maslina prouzrokovanih poplavama i požarima u 2018. godini, kao i mjere koje je opština preduzela za prevazilaženje situacije, i naveo da šteta od poplava iznosi 30.000 eura a štete masline koje su nastale su iznosile preko 800.000 eura”, navodi se u saopštenju.

Vučinović je upoznala nadležne o radu i funkcionisanju Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, dok je Vukota Stanišić, član Komisije i rukovodilac Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji- Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja,  predstavio subvencije koje Ministarstvo pokriva proizvođačima.

“Na sastanku je takođe insistirano da se proizvođači moraju upoznati i pripremiti sa mjerama koje trebaju preduzeti prilikom sličnih situacija, gdje je Vučinović istakla da se najjužnija Crnogorska opština može voditi dobrom praksom pojedinih opština, koje  iz lokalnog kapitalnog budžeta, opredjeljuju sredstva za realizaciju preventivnih mjera”, saopšteno je iz kabineta Vučinovićke.

Takođe,  Vučinović je sa predstavnicima opštine Ulcinj obišla  domaćinstva koja su pretrpjala štetu uzrokovanu elementarnim nepogodama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније