Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

04. 04. 2019. 07:15 >> 07:18

MODERNIZACIJA U TOKU

RTCG se sprema za novi sistem i HD rezoluciju

Modernizacija tehnoloških kapaciteta Javnog servisa podrazumijeva zamjenu radijske i televizijske opreme. Na taj način će program RTCG dostići najsavremenije audio-vizuelne standarde. Već 27. novembra program će biti emitovan iz novog sistema.

Javni servis kao najznačajniji i najodgovorniji medij ima obavezu više da se nametne kao pravi izbor u mnoštvu onih koji nude informacije i da privuče i zadrži publiku.

Jedan od uslova za to je kvalitet slike i zvuka, kojem su doprinijela nova reportažna kola. Priču o modernizaciji Javnog servisa zaokružiće zamjena radijske i televizijske opreme.

"U toku su građevinski radovi, odnosno adaptacija prostora koja će omogućiti da tu novu opremu instaliramo na način koji je potreban da bi ta oprema normalno funkcionisala", kazao je tehnički direktor RTCG-a Dejan Vujović.

U pitanju su najobimniji radovi od 1984. godine, od kada je Radio-televizija Crne Gore u postojećoj zgradi. 

"Nova oprema zahtijeva novu klimatizaciju, gdje mora biti temperatura prilagođena uređajima koji će stajati tu, neće biti više 25 stepeni, ako je propisano 22 biće 22", kazao je rukovodilac Službe održavanja RTCG Nikola Milašinović.

Vujović, sa druge strane, pojašnjava kako će nova oprema uticati na kvalitet sadržaja koji nudi Javni servis.

"Radio će dobiti mnogo kvalitetniju opremu koja će omogućiti bolji kvalitet zvuka, ali i mnogo veću interaktivnost, što je izuzteno važno za radio u ovom vremenu, a TV će početi da radi i proizvodi program u HD rezoluciji, koju su naši gledaoci imali prilike da vide u toku Svjetskog prvenstva na našem programu", kazao je Vujović.

Program iz novog sistema biće emitovan na Dan Radio-televizije Crne Gore, 27. novembra.

Aida Rastoder, RTCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније