Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: R.P. ]

04. 04. 2019. 11:08 >> 11:08

ČESTITKA ABAZOVIĆA

Studenti su uvijek bili glavni faktor progresa društva

Kroz istoriju, uvijek kada su se dešavale krucijalne promjene u društvima i to one koje su se smatrale progresom, studenti su igrali važnu ulogu. Uvijek su bili korektivni faktor za sve anomalije društva, oni koji prvi dižu glas na nepravdu i ustaju protiv bezakonja i ludila čovječanstva, naveo je u čestitki povodom Dana studenata, predsjednik GP URA Dritan Abazović.

"Danas kada se prisjećamo žrtve velikog Žarka Marinovića, koji je davne 1936. godine dao život sa svojim kolegama u Beogradu ne bi li stao ludilu fašističkog zamaha u tadašnjoj Jugoslaviji, podsjećamo se i na to da su pravi studenti oni koji do svojih ideala stoje bez primjesa bilo kakvog interesa ili bilo kakve privilegije", naglasio je Abazović.

On je podsjetio i na studenate u Parizu i Pekingu koji su, kako je poručio, hrabro stajali pred silom i branili pravdu, jednakost i osnovna načela ljudskog dostojanstva u svakoj zemlji na svijetu.

"U današnjoj Crnoj Gori studenti ne mogu biti zadovoljni svojim položajem u društvu, kao ni ostali građani Crne Gore" kaže Abazović i ocjenjuje da su u 2019. godini uslovi studiranja jako loši, obrazovna politika na fakultetima bez jasne vizije i strategije, drugačije mišljenje na Univerzitetu se proglašva za jeres, a sjutrašnjica studenata je bez velike perspektive.

"Oni studenti koji klimanjem glave odgovore na sva dešavanja u zemlji bivaju nagrađeni i za vrijeme i nakon studiranja. To je mantra koja vlada zemljom u svakom aspektu već trideset godina" kaže Abazović.

Podučuje da studenti moraju pokazati svoju odlučnost u borbi da od "ove zemlje naprave pristojno mjesto za svoj život, mjesto iz kojeg se neće odlaziti nakon studija već u kojem će se moći stvarati i usavršavati".

Raduju, kaže, glasovi nezadovoljstva studenata koji ne pristaju na korupciju, kriminal, nepotizam i dodaje da se nada se da će ti glasovi biti sve vidljiviji i učestaliji jer su oni pokretač svakog progresa u društvu.

"Dragi studenti, srećan vam vaš dan. Prisjetitite se zbog čega i u čije ime ga obilježavate. Osvrnite se na stvarnost koju živimo u zemlji i sami dajte pitanje na odgovor – Da li je ovo ono što sjutra želimo?", poručio je Abazović.

U čestitki studentima poručio im je da su oni najmoćniji kreatori budućnosti ove države, koja je prirodno i resursno najljepša država na svijetu.

"Dajte svoj doprinos da učinimo i život u njoj takvim", zaključio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније