Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavio: F.R.

05. 04. 2019. 21:50   >>  21:51 1

AUTORKE ANASTAZIJE MIRANOVIĆ

Revijom "Bihorski ćilim" otvorena Lipska pećina

Modnom revijom “Bihorski ćilim" Anastazije Miranović Lipska pećina otvorena je za posjetioce i na obilježila početak ovogodšinja turistička sezona Prijestonice.

Kolekciju „Bihorski ćilim“ čini 20 modela u svili, u kombinaciji s vunenim detaljima ćilima izvedenim u tradicionalnoj tehnici tkanja na drvenom razboju.  Potpunoj umjetničkoj priči doprinos su dali orkestar “Nuovo” i koreografija studija “Da Qui” Sonje Štilet.

Direktor Turisticke organizacije Prijestonice Cetinje Oskar Huter kazao je da statistički podaci govore da će i ova sezona biti i bolja nego prošla.

"Mi iz godine u godinu bilježimo rekorde. Kada je u pitanju turistička atrakcija, Lipska pećina, ona svakako ima svoje goste i upravo je ovo još jedan od modela i načina da je promovišemo i šire, i da dozovemo sve turiste, da znaju šta zapravo imamo, jer Cetinje zaista ima šta da ponudi", naglasio je on, navodi Info-biro.

Autorka modne kolekcije Anastazija Miranović je istakla da još niko u regionu nije radio reviju u pećini, zbog čega je to bio veliki izazov.

"Ovo je bila jedinstvena prilika da prikažemo crnogorskoj publici i gostima van Crne Gore, kako se može jedno prirodno i kulturno dobro kontekstuirati u svijetu mode. Oba dobra su prirodno zaštićeno dobro. Ovo je spaleološki dragulj Crne Gore, Lipska pećina. I zaštićeno nematerijalno kulturno dobro, izrada Bihorskog ćilima čiji sam ja finalni proizvod, a to je ćilim, kontekstuirala u savremeni modni izraz u 20 svilenih modela", kazala je ona.

Prošle godine je Lipsku pećinu pojetilo više od 20 hiljada posjetilaca. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније