Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

06. 04. 2019. 11:04 >> 11:04

LGBT FORUM

Za 30 dana više od 60 prijava za govor mržnje

LGBT Forum Progres uputio je Upravi policije u proteklih mjesec dana 66 prijava, koje se tiču govora mržnje, diskriminacije i verbalnog nasilja u online prostoru.

Program je podržalo Ministarstvo pravde, kroz projekat "Promocija besplatne pravne pomoći LGBTIQ osobama".

"Sa velikim žaljenjem moramo da konstatujemo da fenomen govora mržnje i diskriminacije na društvenim mrežama i internetu i dalje ne jenjava u Crnoj Gori, te da je LGBTIQ zajednica redovno na meti prijetnji, omalovažavanja i uopšte mržnje od strane pojedinaca u virtuelnom prostoru", navode iz Foruma.

Konstatuju da je osjetan rast komentara ove vrste u prethodnih nekoliko dana, a u jeku skupštinske rasprave o Zakonu u životnom partnerstvu lica istog pola.

"Kakav god ishod skupštinske procedure bio, a očekujemo da će biti pozitivan po LGBTIQ osobe, neminovno je da će doći do osjetnog porasta negativnih komentara i prijetnji na društvenim mrežama. Naš tim će, svakako, ove komentare ispratiti i formirati prijave protiv svih lica koja budu širila mržnju i netoleranciju", kazao je Džon M. Barac, izvršni direktor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније