Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

06. 04. 2019. 12:27 >> 12:27

PODACI MONSTATA

U osnovnim školama 67,7 hiljada učenika

U Crnoj Gori je ove godine, prema podacima Monstata, u osnovne škole upisano 67,7 hiljada učenika, a u resursne centre 110 učenika.


Od ukupnog broja učenika koji pohađaju osnovnu školu 32.384 su djevojčice, a 35.316 dječaci. U osnovnim školama u Crnoj Gori ima 3.442 odjeljenja.

U prvi razred osnovne škole je upisano 7.563 od čega su 48,5 odsto djevojčice, a 51,5 odsto dječaci.

Osnovno obrazovanje sa posebnim obrazovnim potrebama (u redovnim i posebnim odjeljenjima) i resursnim centrima upisalo je 907 učenika.

Od tog broja, djevojčica je 313, dok je dječaka 594.

U redovnim odjeljenjima osnovnih škola upisano je 720 učenika sa posebnim obrazovnim potrebama, a 77 u posebnim odjeljenjima.

Osnovno obrazovanje u resursnim centrima upisalo je 110 učenika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније