Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

07. 04. 2019. 13:24 >> 13:24

FK POLET STARS

Fudbalske nade iz Nikšića na kampu u Japanu

Prestižni fudbalski kamp u Japanu nedavno je ugostio najtalentovaniju djecu sa svih meridijana, a među njima i četovricu Nikšićana, članova FK Polet stars. Veliko priznanje za klub koji broji preko 120 čalnova i veliko iskustvo za djecu koja s ogromnom željom polako krče svoj profesionalni fubalski put.

 

Više kamenite nego travante livade na Kapinom polju kod Nikšića iz godine u godinu okupljaju sve veći broj djece - članova FK Polet Stars.

Vasilije Adžić, dvanaestogodišnji biser evropskog fudbala, tu već tri godine neumorno brusi svoj talenat, ugledajući se na svog idola Lea Mesija.

"Volim Njegovo dribljanje, kad prodribla trojicu, četvoricu", kaže Vasilije.

Vasilije se sa još trojicom drugara, sa ovih zemljanih terena, nedavno zaputio u japansku Osaku, na prestižni fudbalski kamp koji je okupio najbolje pionire svijeta. Nezaboravno je to iskustvo koje će im kažu mnogo značiti.

"Bilo je odlično, drugovi su bili fantastični, iz raznih zemalja i osvojili smo drugo mjesto", priča Vasilije.

Njegov drugar Matija Abazović kaže: "Bilo je preko dvadeset terena, deset sa vještačkom travom, pet sa prirodnom i pet vještačkih sa gumom. Provodili smo najviše vremena na terenu, pa sa drugovima na ručku i nije bilo baš vremena da se prošeta".

Preko 120 djece danas trenirau u pet uzrasnih kategorija ovog fudbalskog kluba i pod budnim okom petorice trenera, među kojima je i Slaviša Đurković, član legendarnih "Čileanaca".

"Djeca nam sa radošću dolaze ovdje da treniraju, što se vidi i po samom broju. Mnoga talentovana djeca dolaze ovdje jer su čula da se u našem klubu uspješno radi, da su obrazovani treneri", kazao je Đurković.

Na jednoj strani savršen i uređen japanski sistem koji nikad nije iznjedrio jednog genija kakav je Dejan Savićević, na drugoj valovite i neuređene livade na kojima treniraju ova djeca. Možda je u tome i naša snaga, ističe Đurković.

"Najbolji crnogorski igrači, poput Deja Savićevića, Mirka Vučinića ili Stevana Jovetića su odrasli na sličnim terenima, a na ovoj poljani su odrasli Kosović, Vučići, Damjanović, Osmajić i mnogi drugi koji igraju u crnogorskim ligama", ističe Đurković.

Bez obzira na sve, ova djeca vole loptu, a ta strast je mnoge prije njih upravo sa ovakvih livada odvela do najljepših fudbalskih pozornica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније