Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina, objavila B.B. ]

09. 04. 2019. 14:10 >> 14:10

OPŠTINA NIKŠIĆ REAGOVALA

Tender spriječio blokadu saobraćaja kroz Župu

Rukovodstvo Opštine Nikšić raspisalo je tender za rekonstrukciju prve dionice glavne saobraćajnice u nikšićkoj Župi u dužini od oko 6,1 kilometar, čime je spriječena od mještana najavljena blokada teretnog saobraćaja kroz taj kraj.

Predsjednik Mjesne zajednice Župa Nikšićka Dragoljub Radulović, saopštio je da je lokalna uprava Nikšića ispoštovala dogovor i raspisala tender za rekonstrukciju dionice od Rubeža do brane na jezeru Liverovići, za koji se ponude očekuju do 6. maja.

"Ovo je bitan korak ka unaprjeđenju infrastrukture u našoj mjesnoj zajednici. Ovim je rukovodstvo Opštine potvrdilo da, koliko je to u njihovoj mogućnosti, nastavlja da rješavaju probleme u Župi", ocijenio je Radulović.

Prema njegovim riječima, neophodno je da im i firma "Uniprom metali" koja eksploatiše rudu iz tog kraja, odgovori na zahtjev da li je i u kojoj mjeri spremna da investira u sanaciju preostale dionice do sela Morakovo, sa krakom prema selu Zagrad.

”Očekujemo i reakciju Vlade da se kroz državne budžete opredijele sredstva za taj projekat, čiju izradu očekujemo ove godine. Čekamo i razgovor sa predstavnicima Vlade o drugim zahtjevima i konkretizovanje aktivnosti za njihovo rješavanje", podsjetio je Radulović.

Mještani Župe, kako je kazao, insistiraće na realizaciji svih zahtjeva donešenih na prethodnim protestnim okupljanjima, kako bi taj kraj konačno bio primjer uređene zajednice, "jer to zaslužuje”.

Mještani nikšićke Župe na okupljanju 7. aprila saopštili su da će čekati da lokalna uprava Nikšića u utorak raspiše najavljeni tender za rekonstrukciju glavne saobraćajnice kroz taj kraj, a u suprotnom u srijedu bi blokirali prolaz za teretni saobraćaj.

Radulović im je tada kazao da je dobio najavu od lokalne uprave da će tender za glavni put od Rubeža prema Župi u dužini od oko 6,1 kilometar biti raspisan 9. aprila i da projektna vrijednost radova, koji će biti u kontinutetu, iznosi oko 1,41 milion eura.

Radulović je naveo da je iz lokalne uprave obrazloženo da su rok za pripremu tenderske dokumentacije morali promijeniti zbog izmjene Plana javnih nabavki.

Mještani će od nadležnih u državi tražiti i garancije o ispunjenju svih zahtjeva donesenih na zboru 23. marta koji se odnose na poboljšanje infrastrukture u kraju i izričiti su da će u slučaju njihovog kršenja blokirati teretni saobraćaj kroz Župu.

Radulović je najavio da će se mještani okupiti u Župi 12. maja, ukoliko ne bude ispoštovano dogovoreno i tada će "institucije morati doći kod mještana".

Žitelji Župe su na protestu zatražili da se sva koncesiona sredstva opredijele za potrebe tog kraja i uplaćuju na poseban račun uz kontrolu Vlade, a koja bi bila namijenjena projektima koje kandiduje Mjesna zajednica Župa.

MZ Župa Nikšićka broji 12 sela u kojima živi više od četiri hiljade mještana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније