Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

10. 04. 2019. 15:35 >> 21:05
4

PREMIJER I AMBASADOR

Azerbejdžan zainteresovan za nove turističke rizorte

Crna Gora i Azerbejdžan mogu svoje odlične političke bilateralne odnose dodatno oplemeniti jačom ekonomskom saradnjom i većim brojem investicija u turizam, ali i energetiku i infrastrukturu, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića i ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova.

"Crna Gora je napravila ogroman iskorak u sveukupnom napretku. Već dvije godine smo članica NATO-a, daleko smo odmakli u pregovorima sa EU i snažno smo posvećeni ekonomskom rastu i pitanjima razvoja", kazao je premijer Marković.

Ukazao je i na važne ekonomske parametre – stopu rasta od 4,9 odsto u prethodnoj godini, konstatno povećanje prihoda, porast broja zaposlenih za 12.000, smanjenje nezaposlenosti za šest odsto, a dodao je i da je prethodne godine rasla i industrija.

Hasanov je kazao da su azerbejdžanski investitori zainteresovani za nove investicije u turističke rizorte, kao i u projekte jačanja infrastrukture.

Na sastanku je pomenuta najveća investicija iz Azerbejdžana u Crnu Goru – Porto Novi koji će dati novi kvalitet turističkoj ponudi zemlje.

Ambasador je posebno pozitivnim ocijenio stabilnost i sigurnost u Crnoj Gori i pohvalio njenu konstruktivnu ulogu u regionu.

I ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas ambasadora Hasanova.

Šef crnogorske diplomatije je zahvalio ambasadoru Hasanovu na doprinosu razvoju bilateralnih odnosa, naročito u domenu ekonomskog povezivanja, u prvom redu u oblastima turizma i energetike. Posebno važnim je okarakterisao prisustvo Azerbejdžana na crnogorskom tržištu kroz realizaciju vrijednih investicionih projekata.

“Ambasador Hasanov je izrazio zadovoljstvo prijateljskom saradnjom na kojoj se temelje odlični odnosi dvije države. Na toj liniji, izrazio je spremnost za dalji razvoj postojećih veza, posebno u okviru ekonomske i naučno-obrazovne saradnje”, navodi se u saopštenju.

U razgovoru je zajednički ukazano na prostor za unaprjeđenje ugovorno-pravne baze odnosa.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније