Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

10. 04. 2019. 16:09   >>  16:10

MINI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

Beranci zainteresovani za sezonske poslove

Prvi mini sajam zapošljavanja uspješno je održan u Beranama, područnoj jedinici sa najvećim procentom građana bez zaposlenja, a u okviru kampanje Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore i Zavoda za zapošljavanje "Zaposlimo domaće – da Crna Gora radi".

"Dvadesetak poslodavaca iz primorskih opština, ali i lokalne sredine, povezani su sa nezaposlenim osobama, zainteresovanim za rad na sezonskim poslovima. Odziv je na mini sajamu u Beranama bio izuzetan" navodi se u saopštenju Zavoda.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić je saopštio da je na evidenciji nezaposlenih u čitavoj Područnoj jedinici Berane – 11.681 osoba, odnosno registrovana stopa nezaposlenosti iznosi 51.38 odsto.

"Ovo je najefikasniji način da doprine se stvaranju kvalitetnih veza između nezaposlenih i poslodavaca, što bi trebalo dovesti do zapošljavanja najboljih kadrova. U okviru ovog događaja, svi imaju priliku da se predstave: i oni koji žele posao i oni koji traže radnika. Zato je Zavod, kao institucija sa dugim stažom u posredovanju, promociju sezonskog zapošljavanja krenuo iz sjevernih i manje razvijenih opština, gdje je izražena nezaposlenost" naglasio je Mustafić.

Direktor Zavoda je ponovio da su benefiti ovakvog zajedničkog pristupa - višestruki.

Mini sajam zapošljavanja organizovan je u saradnji sa Opštinom Berane. Potpredsjednik Rade Kljajić, pozdravljajući goste iz Podgorice i poslodavce sa primorja, je kazao da je siguran da bi sajam zapošljavanja i ubuduće trebalo da omogući pozitivne rezultate u pogledu smanjenja nezaposlenosti građana Berana, koji bi se tokom turističke sezone radno angažovali u primorskim opštinama.

Vidna je bila spremnost pojedinih poslodavaca da saslušaju potrebe zainteresovanih, da ih angažuju, ali i obuče ako bude neophodno.

Zavod će za sve zainteresovane poslodavce i narednih dana organizovati ovakve sajmove. Ista aktivnost biće održana sjutra u Bijelom Polju, a u petak u Pljevljima. Takođe, sajmove zapošljavanja održaće i u Nikšiću 16. i u Podgorici 17. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније