Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

11. 04. 2019. 10:09 >> 10:09

INSTITUT ZA MEDIJE

Nagradiće etičnost u novinarstvu i javnoj komunikaciji

Institut za medije Crne Gore, u saradnji sa Mirovnim Institutom iz Ljubljane i Mrežom za etičko novinarstvo iz Londona, raspisao je konkurs za nagradu za etičnost u novinarstvu i javnoj komunikaciji.


Cilj nagrade je, kako je saopšteno, da se istakne i afirmiše etičnost kao vrijednost i kvalitet u novinarstvu, medijima i generalno u javnoj komunikaciji u Crnoj Gori.

"Ovim konkursom želimo da pozovemo i motivišemo medijsku zajednicu, civilno društvo, preduzeća, javne i obrazovne institucije, stručnjake za medije, komunikacije i komplementarne oblasti, studente i širu javnost da nominuju kandidate i kandidatkinje za nagradu u dvije kategorije - Nagrada za etičnost u novinarstvu i Nagrada za etičnost u javnoj komunikaciji", navode iz Instituta.

Podsjećaju da je konkurs otvoren do 3. maja u ponoć.

"Za nagradu za etičnost u novinarstvu je moguće prijaviti novinarske priloge koji su objavljeni ili emitovani u bilo kojoj vrsti medija u Crnoj Gori (štampa, radio, televizija, onlajn mediji, kombinacija ovih medija). Konkurs je u ovoj nagradnoj kategoriji otvoren za sve profesionalne novinare i novinarke koji su u nekoj vrsti radnog odnosa ili angažmana u medijima (puno zaposlenje, honorarni rad, samozaposlenje i slično), ali i za kolumniste, autore blogova i drugih medijskih priloga koji nijesu profesionalni novinari. Po pravilima konkursa, za kategoriju nagrade za etiičnost u javnoj komunikaciji moguće je nominovati primjere etičnog javnog komuniciranja u Crnoj Gori koji su crnogorskoj javnosti bili dostupni preko sredstava javne komunikacije na službenom jeziku ili jezicima u službenoj upotrebi", saopštio je Institut.

Ukupan nagradni fond iznosi 2000 eura, po 1000 eura za svaku kategoriju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније