Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

11. 04. 2019. 13:10 >> 13:30
3

DONACIJA OD 77.000 EURA

Njemačka poklanja vozila crnogorskoj policiji

Njemačka policija donirala crnogorskoj policiji četiri vozila vrijedna oko 77.000 eura.

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović je sa ambasadrom Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Robertom Veberom potpisao Protokol o primopredaji donacije između Saveznog Ministarstva unutrašnjih poslova SR Njemačke i Uprave policije Crne Gore.

Veljović se zahvalio ambasadoru Veberu na vrijednoj donaciji koja je nastavak kvalitetne saradnje koju policija Crne Gore ima sa policijom SR Njemačke.

Veljović je istakao da crnogorska policija ostvaruju intenzivnu i kontinuiranu saradnju sa njemačkom kriminalističkom policijom kroz procese edukacija, opremanja, realizacije projekata i učešća u zajedničkim aktivnostima, kao i u usvajanju i primjeni evropskih standarda u oblasti bezbjednosti.

Direktor policije je naglasio da vjeruje da će ova donacija značajno doprinijeti efikasnosti obavljanja zahtjevnih i posebno osjetljivih poslova kriminalističke policije.

Podsjetio je takođe da su i prethodne donacije SR Njemačke doprinjele postizanju mjerljivih rezultata kao i efikasnijem obavljanju policijskih poslova.

Ambasador Veber je kazao da su crnogorska i njemačka policija partneri koji imaju veoma profesionalan i kolegijalan odnos.

Nagalasio je da crnogorska policija ima važnu ulogu u regionalnoj saradnji, što je doprinjelo jačanju povjerenja i intenziviranju saradnje među bezbjednosnim službama naše države i država regiona i Evropske unije.

"Činjenica je da se kriminal ne zadržava u nacionalnim granicama jedne države, pa je samim tim najznačajnija zajednička i koordinirana borba protiv ove pojave", kazao je Veber.

Ambasador je posebno istakao da cijeni trud i zalaganje crnogorske policije, što je prepoznato i u Radnom dokumentu Evropske komisije o stanju u poglavljima 23. i 24. u Crnoj Gori u kojem se konstatuje napredak u međunarodnoj policijskoj saradnji i u borbi protiv organizovanog kriminala.

Veljović i Veber su ocijenili da je nedavno održana međunarodna konferencija „Zajednički odgovor na planu suzbijanja ilegalnih migracija i njihovog uticaja na terorizam“, čiji je organizator i domaćin bila crnogorska policija, bila izuzetno uspješna, te izrazili uvjerenje da će zemlje učesnice, na bazi zaključaka konferencije, raditi na zajedničkoj platformi u rješavanju ovih i drugih savremenih globalnih bezbjednosnih izazova i prijetnji.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније