Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 04. 2019. 14:57   >>  15:08

VLADA ULAŽE

Istaknutim klubovima 300.000 €

Vlada Crne Gore je danas dala saglasnost za finansijsku podršku istaknutim sportskim klubovima u iznosu od 300.000 eura, koje će se isplatiti iz budžeta Ministarstva sporta i mladih.

Kako navode, to je, nakon rekordnih 4.024.000 eura, koliko je nacionalnim sportskim savezima opredijeljeno na konkursu Ministarstva sporta i mladih za 2019, još jedan snažan pokazatelj vladine kontinuirane podrške sportskoj oblasti koja u konkretnom slučaju ima za cilj unapređenje uslova u kojima rade naši sportski klubovi. 

"Imajući u vidu da se sportski klubovi redovno finansiraju iz budžeta opština, navedena dodatna finansijska podrška biće veliki podsticaj za njihove još uspješnije nastupe na domaćoj i međunarodnoj sceni. U konkretnom slučaju u pitanju su klubovi iz I kategorije sportova koji su na programu Olimpijskih igara, i to: RK „Lovćen“ Cetinje, ŽRK „Budućnost“ Podgorica, PVK „Jadran“ Herceg Novi, VK „Primorac“ Kotor, ŽKK „Budućnost – Podgorica“ Podgorica, OK „Jedinstvo Franca“ Bijelo Polje, ŽOK „Luka Bar“ Bar, FK „Breznica” Pljevlja, DžK „Akademik“ Nikšić i DžK „Ibar“ Rožaje", navode u saopštenju.

Prilikom odabira sportskih klubova, Ministarstvo sporta i mladih vodilo se kriterijumima poput tradicije, učešća i rezultata seniorskih kategorija na domaćim i međunarodnim takmičenjima u prethodnoj godini, ravnomjerne regionalne zastupljenosti i razvoja.

"Takođe, a u cilju afirmacije rodne ravnopravnosti u sportu, predloženi su i naši istaknuti ženski sportski klubovi. Sredstva će klubovima biti raspoređena na osnovu programa sportskih aktivnosti za 2019", dodaju u saopštenju.

Vlada Crne Gore će, kako navode, u narednom periodu, nastaviti aktivno da radi na unapređenju uslova za rad sportskih klubova kroz sistem dječijeg sporta koji će početi sa realizacijom od septembra 2019, a koji ima za cilj uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti i jačanje crnogorske sportske baze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније