Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

11. 04. 2019. 15:23 >> 15:25

MUSTAFIĆ U BP

Sezonski poslovi prilika za nezaposlene sa sjevera

U okviru javne kampanje Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore i Zavoda za zapošljavanje "Zaposlimo domaće" - da Crna Gora radi, a u saradnji sa Opštinom Bijelo Polje, uspješno je organizovan još jedan mini sajam zapošljavanja u tom gradu.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić istakao je da je upravo sezonsko zapošljavanje prilika da se poveća zaposlenost i u sjevernim opštinama.

"Sjever je u fokusu trenutnih politika Vlade s obzirom na zaostajanje u regionalnom razvoju, siromaštvo i odliv stanovništva. U ovom trenutku u susret turističkoj sezoni poseban akcenat stavlja se na oblast turizma i sezonskog zapošljavanja. Namjera nam je da stvorimo ambijent u kojem će poslodavci vidjeti interes da zaposle domaće radnike", kazao je Mustafić.

Brojni poslodavci iz primorskih opština iskoristili su mogućnost da se predstave kao i da se povežu sa nezaposlenim osobama koje su zainteresovane za rad na sezonskim poslovima.

"Za nezaposlene je ovo šansa da na licu mjesta razgovaraju sa poslodavcima i direktno apliciraju za određeno radno mjesto. Ovo je najefikasniji način da se doprinese stvaranju kvalitetnih veza između nezaposlenih lica i poslodavca, što će siguran sam dovesti do zapošljavanja najboljih", zaključio je Mustafić.

Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević kazao je da je zadovoljstvo biti dio ovakvog projekta usmjerenog na zapošljavanje građana Bijelog Polja.

On je istakao da lokalna samouprava učestvuje i ohrabruje sve aktivnosti Zavoda za zapošljavanje.

"Iskazujemo punu podršku organizovanju ovakvog sajma u našem gradu. Danas smo zajedničkom akcijom na jednom mjestu objedinili poslodavce i nezaposlene i ugostili brojne privrednike iz južnog i sjevernog regiona, a zajedno sa nama su i domaćini lokalni poslodavci koji imaju upražnjena radna mjesta. Ovo je danas mjesto gdje se nezaposleni iz našeg grada mogu predstaviti, ali i dobiti informacije o slobodnim radnim mjestima i pokušati da svojim kvalifikacijama, radnim iskustvom, znanjima i vještinama koje posjeduju zavrijede pažnju prisutnih poslodavaca", rekao je Dizdarević.

Zavod će, za sve zainteresovane poslodavce, i sjutra organizovati ovakav sajam u Pljevljima. Takođe, sajmove zapošljavanja održaćemo i u Nikšiću 16. aprila ali i u Podgorici 17. aprila.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније