Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

11. 04. 2019. 18:20 >> 18:31

BERANE

Počinje probni rad sistema za prečišćavanje

Polovinom aprila počeće sa probnim radom sistem za prečišavanje otpadnih voda u Beranama saopšteno je iz Uprave javnih radova.

 

Visoka predstavnica Evropske komisije, programski menadžer IPA fondova prekogranične saradnje u okviru Generalnog direktorata za regionalnu i urbanu politiki pri EK Magali Lenoel, zajedno sa predstavnicima Uprave javnih radova, posjetila je juče i danas lokacije na kojima se realizuje projekat “Unapređenje sistema vodosnabdijevanja, izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda” u Beranama.

“Ukupna vrijednost ovog projekata iznosi 12 miliona eura, od čega se 85 odsto finansira iz IPA fondova Evropske unije”, navodi se u saopštenju.

Prvog dana radne posjete, Lenoel je obišla hlornu stanicu u Dapsićima, pumpno postrojenje Centar i rezervoar za vodu Jasikovac.

 

“Predstavnici Uprave javnih radova su je tom prilikom informisali o trenutnom statusu segmenta projekta koji se odnosi na poboljšanje sistema vodosnabdijevanja, a za narednu sedmicu planiran je tehnički pregled hlorne stanice u Dapsićima. Takođe, privodi se kraju izgradnja nove kanalizacione mreže. Preostalo je polaganje još oko 300 metara cijevi, nakon čega će uslijediti asfaltiranje saobraćajnica duž kojih je postavljena nova kanalizaciona infrastruktura”, saopšreno je iz Uprave.

U završnoj fazi su i radovi na postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, kao tehnički najzahtjevnijem dijelu projekta.

“U toku su asfaltiranje prilaznih saobraćajnica i tehnološke pripreme za puštanje u probni rad, koje je planirano polovinom aprila, a trajaće šest mjeseci.”

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније