Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 04. 2019. 16:00   >>  16:01

U PLJEVLJIMA

Nastavljena javna kampanja "Zaposlimo domaće"

Brojni poslodavci sa primorja predstavili su slobodna radna mjesta a nezaposleni predali radne biografije na mini sajmu zapošljavanja, koji je danas organizovan u Pljevljima.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Zavod za zapošljavanje, u saradnji sa opštinama, treći dan zaredom organizuju mini sajam zapošljavanja na sjeveru države, u okviru Javne kampanje države "Zaposlimo domaće" – da Crna Gora radi!

Direktor Zavoda za zapošljavanje Suljo Mustafić kaže da Zavod koristi sve mogućnosti, kako bi posredovao između poslodavaca i tražilaca posla, u namjeri da zadovolji kadrovske potrebe privrede i smanji nezaposlenost u Crnoj Gori.

"Sjever je u fokusu državnih politika Vlade Crne Gore s obzirom na regionalno zaostajanje u razvoju, siromaštvo i odliv stanovništva. Na današnji dan u Crnoj Gori je 38.124 nezaposlenih, sa registrovanim stopom od 16.4 odsto. U Područnoj jedinici Pljevlja, koju još čini opština Žabljak, nalazi se 2.320 nezaposlenih a stopa registrovane nezaposlenosti iznosi 17.97 odsto", saopštio je Mustafić otvarajući sajam.

On je i tražioce posla i tražioce domaćih radnika pozvao da i danas iskoriste šansu, da se povežu, kako bi njihova međusobna komunikacija rezultirala uspješnom saradnjom.

"Sve ove aktivnosti pokazuju da samo zajedno možemo ispuniti cilj – povećati zaposlenost domaćih radnika. Na taj način doprinijećemo povećanju budžetskih prihoda ali i uvećanju porodičnog budžeta, naše radne snage. Takođe, spriječićemo odliv radne snage van granica Crne Gore i izbjeći socijalna budžetska davanja, za korisnike u stanju socijalne potrebe", naveo je direktor ZZZ.

Zavod će, za sve zainteresovane poslodavce, i sljedeće sedmice organizovati sajam, i to u Nikšiću 16. aprila i u Podgorici dan kasnije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније