Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

16. 04. 2019. 12:10 >> 12:15

MINISTARSTVO SAOPŠTILO

Saradnja sa Poljskom u oblasti prosvjete

Saradnja Crne Gore i Poljske biće dodatno unaprijeđena u oblastima prosvjete, nauke i kulture nakon predstojećeg potpisivanja Programa saradnje između dviju vlada, poručeno je na sastanku ministra prosvjete Damira Šehovića i ambasadora Republike Poljske u Crnoj Gori Artura Dmočovskog.

"U fokusu sastanka bili su dalji koraci ka usaglašavanju teksta Programa saradnje, koji bi trebalo da bude potpisan na Samitu u okviru Berlinskog procesa, koji će biti održan u julu u Poznanju", saopštilo je Ministarstva prosvjete.

Kako se navodi, Programom saradnje trebalo bi da se pospješi mobilnost studenata i akademskog osoblja, ostvari tješnja međuuniverzitetska saradnja i otvori prostor za zajedničke aktivnosti u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja.

"Crna Gora i Poljska već sarađuju u okviru različitih programa mobilnosti, među kojima su CEEPUS, TEMPUS i ERASMUS +, kao i kroz određene programe stipendiranja poput aktuelnih „Stefan Banach“ i istraživačkog granta “Kšištof Skubiševski”", podsjećaju iz Ministarstva.

Šehović i Dmočovski su zaključili da je dugoročno gledano povezivanje dva naroda kroz oblast obrazovanja najsigurniji put za plodnu saradnju u svim drugim oblastima.

"Sagovornici su se saglasili da su odnosi Crne Gore i Poljske na visokom nivou, istakavši da Poljska pruža punu podršku Crnoj Gori na putu evoropskih integracija, te da će se u tom pravcu nastaviti", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније