Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila B.B. ]

16. 04. 2019. 11:25 >> 11:26

PROJEKAT ZA MLADE U DANILOVGRADU

Takmičenje bendova iz crnogorskih gimnazija 10. maja

Gimnazija "Petar I Petrović Njegoš" iz Danilovgrada, uz pomoć Ministarstva prosvjete i uz podršku Opštine Danilovgrad, organizuje 10. maja takmičenje gimnazijskih bendova pod nazivom "Danilovgradation".

Takmičiće se 10 bendova iz 10 crnogorskih gimnazija - Podgorica, Nikšić, Bijelo Polje, Pljevlja, Kotor, Bar, Cetinje, Berane, Rožaje i Danilovgrad, na platou pored rijeke Zete, ispod gradskog mosta.

"Svaki bend nastupiće sa tri kompozicije od kojih je jedna autorska, a dvije već poznate kompozicije, na našem i nekom stranom jeziku. Prvonagrađeni bend imaće priliku da u studiju snimi svoju pjesmu, dok su za drugu i treću nagradu obezbijeđena sredstva za nabavku muzičke opreme koja je bendu neophodna" navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

U revijalnom dijelu nastupiće Marija Božović & Band.

Kako se dodaje, cilj ove manifestacije je da se mladi podstaknu na kvalitetne i zdrave sadržaje.

"Projekat se u potpunosti naslanja na stav Ministarstva prosvjete da institucije treba da rade na podsticanju vannastavnih aktivnosti i profilisanju ukusa mladih. Zato se, između ostalog, realizuje i projekat 'Dan umjetničkog obrazovanja' sa Zetskim domom, u toku koga je nekoliko hiljada djece imalo priliku da posjeti Kraljevsko pozorište i Narodni muzej" navodi se u saopštenju.

Nataša Latković, direktorica danilovgradske gimnazije, rekla je da je to važan događaj, jer se šalje poruka da se treba boriti da kvalitet zauzme mjesto u životima mladih.

"Nećemo ih prepustiti stihiji, već ćemo dati sve od sebe da ih usmjerimo i pokažemo da imaju našu podršku. To je proces, jer podrazumijeva značajno unapređenje ne samo školskog, već i vanškolskg ambijenta, ali cijenim da niko od nas, a posebno obrazovne ustanove, nemaju važnijeg zadatka" kazala je Latković.

Portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić, je istakla da Ministarstvo prosvjete nije ni jednog trenutka bilo u dilemi da li da se bavi samo radom u učionici, ili pokuša i da kroz druge, vannastavne aktivnosti, pošalje poruku mladima da treba u svakom momentu da cijene sebe dovoljno i, u skladu sa time, prave ozbiljnu selekciju sadržaja kojima će posvetiti svoje vrijeme.

Takmičiće se bendovi iz kotorske gimnazije – "Sunset", iz Cetinjske gimnazije - "Ivan crveni", iz rožajske "30. septembar" bend "Silence", iz Gimnazije "Stojan Cerović" Nikšić - "Ne bilo rock-a", barske "Niko Rolović", grupa "Krug", iz podgoričke "Slobodan Škerović" - "Bissya", bjelopoljske "Miloje Dobrašinović" bend "Little dots", iz beranske "Panto Mališić" - "Alt", pljevaljske "Tanasije Pejatović" - "Biseri Pljevalja" i danilovgradske gimnazije "Petar I Petrović Njegoš" - "Noema".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније