Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

16. 04. 2019. 16:19 >> 16:18

REGIONALNI VODOVOD

Zahvaljujući CEDIS-u prekid isporuke vode trajao samo 8 sati

Regionalni vodovod Crnogorsko primorje čiji je račun već 246 dana u blokadi, uprkos teškim uslovima poslovanja uspješno obavlja sanaciju kvarova i pripremu sistema za predstojeću turističku sezonu, zahvaljujući timskom radu sa drugim državnim preduzećima-svojim partnerima, kojima duguje zahvalnost za izuzetno razumijevanje poslovnih izazova sa kojima se ovo preduzeće suočava i spremnost da uvijek pomognu, naveli su u saopštenju iz Regionalnog vodovoda.

"Dana 15. aprila, tehnička služba Regionalnog vodovoda je registrovala kvar na dalekovodu koji ulazi u objekat pumpne stanice Budva, uslijed čega je, oko 15h, došlo do obustave u isporuci vode jednom dijelu opštine Budva, ali i opštinama Tivat i Kotor. Zahvaljujući zajedničkoj efikasnoj intervenciji tehničkih službi Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), Regionalnog vodovoda, ali i lokalnih vodovoda u Tivtu, Kotoru i Budvi, kvar je otklonjen u večernjim časovima oko 22.30h, nakon čega je nastavljeno redovno snabdijevanje ovih opština", navode u saopštenju.

Zahvaljući saradnji ovih pet preduzeća, građani nijesu osjetili veće posljedice nestašice vode, dodaju iz Regionalnog vodovoda.

"Nakon registrovanog kvara na ulaznom elementu dalekovoda putem kojeg se napaja pumpna stanica Budva, tehnička služba Regionalnog vodovoda je hitno obavijestila dispečersku službu Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), čija je stručna ekipa efikasno reagovala, konstatovala kvar na jednoj od šest linija na ulazu u objekat Regionalnog vodovoda i hitno pristupila zamjeni djelova, kako bi pomogla tehničkoj službi Regionalnog vodovoda da što prije uspostavi redovno funkcionisanje sistema i maksimalno skrati vrijeme obustave u isporuci vode opštinama Kotor, Tivat i jednog dijela opštine Budva", dodaje se.

Obje ekipe su neprekidno radile do kasnih večernjih sati da bi otklonile kvar, nakon čega je, oko 22.30h, normalizovan rad sistema i nastavljena uredna isporuka vode Tivtu, Kotoru i jednom dijelu Budve.

„Ovom prilikom Regionalni vodovod Crnogorsko primorje izražava veliku zahvalnost menadžmentu CEDIS-a na promptnom odazivu i ažurnosti u sanaciji kvara na dalekovodu putem kojeg se napaja pumpna stanica Budva, kao i rukovodstvima vodovoda u Tivtu, Budvi i Kotoru, sa kojima smo uspjeli kreirati rješenje da građani ove tri opštine osjete minimalne posljedice zbog nestašice vode, uprkos činjenici da je prekid u isporuci vode uslijed navedenog kvara na dalekovodu trajao 8 sati”, saopšteno je iz Regionalnog vodovoda.

"Ovo je još jedan dokaz da samo timskim upravljanjem sistem može efikasno da funkcioniše i u ovako izazovnom periodu u kom se nalazi Regionalni vodovod, pa koristimo i ovu priliku da se svim partnerima zahvalimo na izuzetnom razumijevanju poslovnih izazova sa kojima se suočavamo i spremnosti da uvijek pomognu shodno profesionalnim načelima zaštite osjetljivih državnih interesa, posebno uvažavajući činjenicu da je ovogodišnja turistička sezona već počela i da se iz sistema Regionalnog vodovoda tokom aprila isporučuju 20% veće količine vode u odnosu na 2018. godinu,”, navode iz Regionalnog vodovoda, i ističu da, prema najavama, Crnoj Gori predstoji još jedna odlična turistička sezona, za čiji uspjeh su od presudnog značaja infrastrukturne pretpostavke poput snabdijevanja vodom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније