Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

17. 04. 2019. 21:14   >>  21:12 1

PURIŠIĆ - BOROVAC

CG i BiH primjer dobre saradnje u regionu

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić sastao se u Sarajevu sa ministricom za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semihom Borovac, gdje su razgovarali o implementaciji Regionalnog stambenog programa u ove dvije zemlje.

Ministri su izrazili zadovoljstvo postignutim napretkom i u Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori, stogaočekuju da će u zadatom roku biti završena planirana gradnja stambenih jedinica za izbjeglice i interno raseljene osobe.

Purišić i Borovac su istakli zajednički interes Bosne i Hercegovine i Crne Gore da se iskoriste sva raspoloživa sredstva putem Fonda Regionalnog stambenog programa, te da se za odabrane korisnike osigura i održivi povratak u sredinama u koje se vraćaju.

Ministar Purišić je naglasio kako je jedan od izlaznih rezultata Regionalnog stambenog programa u Crnoj Gori Zakon o socijalnom stanovanju.

"Zakon je Vlada usvojila prošle godine i njegova primjena je već u toku. Zakonom su obuhvaćene šire kategorije stanovništa u socijanoj potrebi. S obzirom da Bosna i Hercegovina nema ovakav propis, a u toku je gradnja stanova po modelu socijalnog stanovanja, Crna Gora i nadležni organi mogu pružiti pomoć i iskustva na tom planu”, rekao je Purišić.

Osim toga, Purišić i Borovac su razgovarali o Sporazumu o traženju nestalih osoba koji, nakon usvajanja na vladama u obje države, uskoro treba biti potpisan.

"Nakon potpisivanja Sporazuma, uslijedit će planirane aktivnosti na traženju nestalih osoba. Prema analizi radne grupe koja je sačinila Sporazum, potražujemo oko 300 osoba koje se vode kao nestale u obje zemlje. Važna je pouzdana razmjena ovih podataka u svrhu da se izbjegne dupliranje procesa traženja u zemljama regiona, a što je propisano Regionalnim planom traženja nestalih donesnim u okviru Berlinskog procesa", rekla je Borovac.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније