Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

19. 04. 2019. 14:44   >>  14:44 1

ISPRED SKUPŠTINE

U ponedjeljak novi protest bivših korisnica naknada

Novi protest bivših korisnica naknada za majke sa troje i više djece biće održan u ponedeljak ispred ispred Skupštine Crne Gore, najavila je njihova predstavnica Željka Savković i pozvala građane da pokažu svima da nešto što se u parlamentu donese mora da se poštuje.

Kako je precizirala, protest će početi u 13 sati, kada će biti organizovana i protestna šetnja Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, do Moskoske ulice, gdje će se zadržati i vratiti do Skupštine.

Savković je rekla da je 19. aprila 2017. godine izvršeno nasilje nad 22 hiljade majki, ispred Ustavnog suda, gdje su, kako je navela, sudije tog suda donijele odluku da im se oduzme stečeno pravo.

Ona je poručila i premijeru Dušku Markoviću da nažalost svih majki i građana Crne Gore Ustav nije jednak za sve, a da sudije Ustavnog suda donese odluke koje su mimo svakog pravnog akta koji je donešen u Skupštini.

"Niko tada od javnih crnogorskih medija nije vidio da su na pločniku ispred Skupštine majke bile bačene, što predstavlja događaj koji nikad nije zabilježen u svijetu na bilo kojem protestu" dodala je Savković.

Kako je navela, takav odnos prema majka je neprimjeran čin za bilo koju vlast, i dodala da je poslednjih 30 godina novac crnogorskih građana nepravilno raspoređen.

Ona je pozvala sve građane Crne Gore, da u ponedjeljak dođu ispred Skupštine da šetnjom pokažu svima da nešto što se u parlamentu donese mora da se poštuje i da mimo toga ne može.

"Pozivam i 39 potpisnika Sporazuma budućnosti, organizatore pokreta Odupri se i Do slobode, da svi zajedno na dođu bez izuzetka i da zajedno sa majkama prošetaju bulevarom Svetog Petra Cetinjskog.

Savković kazala je da je Zakon o majkama diskriminatorski kao i svaki zakon koji je donešen u Skupštini, ali je stupio na snagu i kao takav se tretira.

Ona je naglasila da je zanima svako pravo, svakog građanin,a koji je po bilo kom zakonu oštećen.

"Svaku majku od januara 2016. gledam kao majku, korisnicu naknada, koja je ostvarila to pravo sa Zavoda za zapošljavanje, korisnicu penzija, iz radnog odnosa, samo na jedan jedini način- kao majku kojoj je oduzeto doživotno stečeno pravo", poručila je Savković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније