Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

20. 04. 2019. 08:04   >>  14:12 13

DROGA NA "JADRANU"

Uhapšen podoficir, ispituju ko je naručio kokain

Crnogorska vojna policija zaplijenila je juče na školskom brodu “Jadran” u Tivtu oko 50 kilograma kokaina i tako spriječila krijumčarenje za koje je za sada odgovorna samo jedna osoba. Uhapšen je podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović. Radenović je, kako se sumnja, znao za namjeru, za sada neidentifikovanih osoba, da krijumčare kokain, poše Pobjeda.

Droga je otkrivena na osnovu operativnih informacija Ministarstva odbrane prije isplovljavanja “Jadrana” na koji je juče trebalo da se ukrcaju studenti Pomorskog fakulteta iz Kotora i krstare na ruti Tivat Istanbul Pirej, u okviru saradnje Ministarstva odbrane i Univerziteta Crne Gore.

Osim kokaina, na brodu je zaplijenjeno i više komada oružja u ilegalnom posjedu.

Slučaj je preuzelo Specijalno policijsko odjeljenje, koje je zajedno sa kolegama iz Uprave policije došlo do podataka da je član vojne mornarice bio, kako se osnovano sumnja, u sprezi sa kriminalnim strukturama i grupama koje se bave švercom kokaina.

Istragom će biti utvrđeno ko je bio logistika i da li je još od neko od članova mornarice znao za krijumčarenje i da se na brodu nalazi kokain. Detaljnom istragom biće utvrđeno gdje je utovarena droga i kome je trebalo da bude isporučena.

Obavljen je detaljan pretres sa svih pozicija, a ključno za istragu je da dođu do logističara kako bi otkrili gdje je trebalo da bude krajnja destinacija.

Iz Ministarstva odbrane su kazali da su na osnovu operativnih radnji ovlašćenih službenika Odjeljenja za vojno-obavještajne i bezbjednosne poslove došli do saznanja da određene kriminalne grupe imaju namjeru da iskoriste krstarenje školskog broda „Jadran“ za sprovođenje kriminalnih aktivnosti.

Pripadnici Uprave policije i Vojne policije, po nalogu ovlašćenog tužioca, sprovodili su mjere i radnje radi otkrivanja i procesuiranja počinilaca ovog krivičnog djela.

Ronioci Pomorskog odreda Mornarice ronili su ispod “Jadrana”, kako bi pregledali podvodni dio trupa broda i dno mora ispod broda, a policija je dovela i psa posebno obučenog za otkrivanje droge.

Tokom dana koordiniranje istražnim radnjama na brodu preuzeo je zamjenik specijalnog državnog tužioca Saša Čađenović.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније