Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

20. 04. 2019. 09:27 >> 12:24
1

ČESTITKE POVODOM USKRSA

Uskrs upućuje na ljubav i razumijevanje

"Uskrs, kao jedan od najvećih kršćanskih praznika upućuje na prave životne vrijednosti, međupoštovanje, toleranciju, ljubav i razumijevanje. Vjerujem da ćemo kao društvo jačati sve te vrijednosti, kako bismo svi zajedno odoljeli nepravdi, nasilju i netoleranciji, saopštila je ministarka bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović.

Vučinović je uputila najsrdačnije čestitke povodom Uskrsa svim vjernicima katoličke vjeroispovesti.

„Uskrs, kao jedan od najvećih kršćanskih praznika simbolizira pobjedu nad životom, ali i upućuje na prave životne vrijednosti, međupoštovanje, toleranciju, ljubav i razumijevanje. Vjerujem da ćemo kao društvo jačati sve te vrijednosti, kako bismo svi zajedno odoljeli nepravdi, nasilju i netoleranciji, a okrenuli se svemu onome što nas čini boljima i odlučnijima u izgradnji pravednijeg i demokratskijeg društva. U to ime vama, i vašim obiteljima želim sretan Uskrs“, istakla je Vučinović.

 I lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, čestitao je uskršnje praznike svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti.

"Najveći hrišćanski praznik, kako i dolikuje, provedite sa svojim najbližima u miru, blagostanju i zdravlju. Neka blagdani doprinesu većem međusobnom poštovanju, toleranciji i uvažavanju, kao osnovnim vrijednostima našeg društva ali i cijeloga čovječanstva. Neka Uskrs donese duhovni mir i blagostanje i podsjeti na trajne i neprolazne vrline čovječanstva. Neka praznik probudi najbolje u nama“, kazao je Abazović.

 

Predsjednik Socijalističke narodne partije Crne Gore Vladimir Joković, uputio je u ime Socijalističke narodne partije, kao i u svoje lično ime, povodom Uskrsa i uskršnjih praznika, čestitke monsinjoru, kotorskom biskupu Iliji Janjiću, i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

“Praznik kao što je Uskrs, prilika je  da se  osjetimo srećni i zadovoljni  i zahvalni na životu koji  živimo, da iskažemo poštovanje i razumijevanje među nama i uspostavimo dublje i veće zajedništvo", navodi se u saopštenju.

“Neka nam ovaj  praznik potvrdi činjenicu da samo svi zajedno možemo da učinimo mnogo više za svoje potomsvo i državu u kojoj živimo.  Samo zajedno, radom i vjerom u uspjeh, možemo da učinimo dobro za našu Crnu Goru i sve njene građane, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili partijsku različitost. Želim vam da praznične dane provedete u krugu svojih najmilijih, dijeleći ljubav i blagostanje “, stoji u čestitki predsjednika SNP CG Vladimira Jokovića.

 

I predsjednik Socijaldemokratske partije Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je Uskršnju čestitku vjernicima katoličke vjeroispovjesti i sveštenstvu, nadbiskupu Barskom, monsinjoru Roku Đonlešaju i biskupu Kotorskom monsinjoru Iliji Janjiću:

"Blagi dani, najavljeni neočekivano lijepim vijestima su kroz tradiciju hrišćanstva doživljavani kao najradosniji praznik i prethodnica ljepšeg vremena. Vjera u dobro i vjera da će moralnost i pravičnost pobijediti zlo doživljava svoj trijumf kroz iskrenu humanu težnju da se hladnoća tame pobijedi svjetlošću svitanja.  Ta vjera je u Crnoj Gori, uz miran suživot svih njenih naroda, odrednica koja garantuje njenu budućnost. Svim vjernicima katoličke vjeroispovjesti želim da im Uskršnja okupljanja u krugu najmilijih donesu spokoj, dobro zdravlje i veselje. Nazdravlje vam blagi dani i srećan Uskrs“, istakao je Krivokapić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније