Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 04. 2019. 10:35   >>  10:44

VUKOVIĆ REAGOVAO

Gostovanje sam odbio iz principijelnih razloga

Slobodni novinar i predsjednik Skupštine Media centra Dragoljub Duško Vuković navodi da je tačno da je odbio gostovanje u jednoj emisiji TVCG koja se bavila pitanjem izmjena medijskih zakona. U reagovanju na saopštenje menadžmenta RTCG, kaže da tu ponudu nije prihvatio iz principijelnih razloga. Ističe i da se TVCG ignorantski odnosi prema skoro svemu onome što radi Media centar.

Menadžment RTCG saopštio je da pritisak kome je posljednjih mjeseci izložena Radio-televizija Crne Gore (RTCG) poprima sve agresivniju i neprincipijelniju formu, što Javni servis neće učiniti ni kvalitetnijim ni objektivnijim.

Odgovor Dragoljuba Duška Vukovića, novinara i predsjednika Skupštine Media centra prenosimo u cjelosti

U javnom oglašavanju uredništva i menadžmenta RTCG povodom protesta građanskog pokreta 'Odupri se', održanog 20. aprila 2019, apostrofiran sam kao jedan od govornika, koji se kritički osvrnuo na ponašanje menadžmenta RTCG i novinarsku praksu koja se u posljednjih godinu dana njeguje na javnom medijskom servisu.

Moj kritički osvrt je stavljen u kontekst koji bi trebalo da dokaže moju navodnu neodmjerenost i nedosljednost, kao i služenje kvaziargumentima. Navedeno je kako se meni, kao jednom od osnivača nevladine organizacije Media centar, nudio prostor za dijalog na TVCG, a da sam ja taj poziv ignorisao i javno se na svome FB profilu, time pohvalio.

Tačno je da mi je nedavno nuđeno da gostujem u jednoj emisiji koja se bavila pitanjem izmjena medijskih zakona i da ja tu ponudu nijesam prihvatio iz principijelnih razloga, pošto sam prethodno potpisao peticiju kojom se zahtijeva bojkot RTCG sve dok se stanje u nacionalnom javnom emiteru ne vrati u legalno stanje.

Media centar i ja lično godinu dana uporno i argumentovano ukazujemo na to da je postojeći Savjet RTCG nelegalan i nelegitiman, da je smjena generalne direktorice RTCG Andrijane Kadije nelegalna, a i kasnije smjene uredništva TVCG. Kada se u reagovanju na moj javni istup, koji sam učinio u lično ime, kao slobodni novinar, navede da sam govorio u ime Media centra, bilo bi pošteno i principijelno navesti stavove Media centra o onome što se dešavalo i dešava u nacionalnom javnom emiteru.

TVCG je imala mnogo više razloga da me pozove da gostujem u nekoj emisiji koja bi se bavila njihovom uređivačkom politikom, a povod za to smo im ja i Media centar davali u više navrata, a posebno početkom novembra prošle godine, kada smo objavili kvalitativnu analizu uređivanja emisije Dnevnik 2. TVCG se nije udostojila da objavi ni vijest da takva analiza postoji, a kamo li da je iskoristi kao aktuelan povod za razgovor u nekoj emisiji i ospori navode iz analize.

Na isti, ignorantski, način se TVCG odnijela prema skoro svemu onome što je radio Media centar, kao što je ignorancijom ili neprofesionalnim pristupom pokrivala brojna kontroverzna pitanja koja su otvarana u minulih godinu dana.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније