Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

22. 04. 2019. 12:28 >> 12:28
5

ODUPRI SE

Žao nam je što RTCG-u smeta pritisak

Žao nam je što uredništvu RTCG-a smeta pritisak koji mi, građani, pravimo, kako bismo za svoj novac dobili objektivan i profesionalan Javni servis, kakav zaslužujemo, saopšteno je iz pokreta Odupri se.

Iz pokreta Odupri se su reagovali na saopštenje menadžmenta i uredništva RTCG-a, u kojem se, između ostalog, navodi da pritisci kojima je izložen Javni servis posljednjih mjeseci poprima sve agresivniju i neprincipijelniju formu.

"Kakav je trenutno novinarski standard te kuće, očigledno je i iz saopštenja koje su izdali. Snimci, međutim, sami po sebi demantuju njihove optužbe, pa građanima ostaje ili da vjeruju svojim očima ili da slijepo vjeruju medijskim neistinama našeg Javnog servisa", navode iz pokreta Odupri se.

Građani su, kako navode, "dostojanstveno, da dostojanstvenije ne može, glasno poručili šta misle o radu ovakvog Javnog servisa, ponovili zahtjev za ostavkama i mirno se, kao i sa prethodnih osam, razišli i sa devetog protesta".

"'Nasilje kao logičan ishod' očigledno postoji samo u glavama uredništva RTCG-a. Ako njima smeta to što im zaposleni okreću leđa, neka razmisle zbog čega je to tako. Možda je jedan od razloga i to što lažno prenose da je jedan od učesnika odgurnuo njihovu producentkinju i vrijeđao je, što je, opet naglašavamo, apsolutna neistina. Pozivamo ih da slobodno podnesu prijavu, jer oni 'mirni imidž protesta' ne mogu narušiti, bez obzira na sva podmetanja sa kojima smo se od režimskih medija do sada suočili", piše u reagovanju pokreta Odupri se.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније