Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 04. 2019. 12:34 >> 14:52
1

PRAKTIČNA OBUKA

"Jadran" isplovio sa studentima

Sa carinskog prelaza u marini Porto Montenegro jutros je sa studentima Pomorskog fakulteta iz Kotora, za Tursku isplovio školski brod "Jadran", javlja Radio Tivat.

Školski brod crnogorske mornarice, pod zapovjedništvom kapetana korvete Zorana Ivanovskog krenuo je na petnaestodnevnu plovidbu na ruti Tivat – Istanbul – Pirej.

"Jadran" je trebao da isplovi u petak, 19. aprila, ali je tada vojna policija pronašla više desetina kilograma droge. Zbog sumnje da su švercovali kokain da brodu uhapšeni se tri osobe, a dvije su bjekstvu, saopštio je danas specijalni tužilac Saša Čađenović.

Plovidba je organizovana u cilju praktične obuke 42 studenta Pomorskog fakulteta u Kotoru sa nautičkog, brodo-mašinskog i smjera pomorske nauke.

U pitanju su studenti druge i treće godine koji će se u pratnji četiri profesora obučavati u brodskim vještinama i vršiti pomorsku službu pod nadzorom pripadnika Vojske Crne Gore i posade broda.

Planirano je da Jadran do Istanbula plovi četiri dana, koliko će se i zadržati u istanbulskoj luci, nakon čega isplovljava za Pirej u kojem će, nakon dvodnevne plovidbe, boraviti tri dana.

Studenti i posada broda obići će niz kulturno-istorijskih spomenika i upoznati se sa bogatom pomorskom prošlošću ova dva grada i njihovim značajem u svjetskom pomorskom biznisu, navode iz Ministarstva odbrane.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније