Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

23. 04. 2019. 06:54 >> 06:54

OŠ "ŠTAMPAR MAKARIJE"

Otpuštena nastavnica vratila se na posao

Nastavnica informatike Mirjana Vidaković u Osnovnoj školi "Štampar Makarije" u Podgorici, koja je nezakonito ostala bez posla prošle godine, juče je vraćena na posao, ali je potpisala ugovor da će prvo iskoristiti godišnji odmor, piše Pobjeda.

 

Nedavna odluka Osnovnog suda koji je naložio da se Vidaković vrati na posao postala je pravosnažna, jer se niko na nju nije žalio.

Vidaković je ispričala za Pobjedu da je juče razgovarala sa direktoricom Natašom Vlahović, te da je zahvalna što je mogla da bira hoće li da počne da radi ili će da iskoristi odmor.

“Nijesam znala da imam to pravo. Odlučila sam, ipak, da uzmem odmor, jer ne želim nastavnici koja me mijenja da bude umanjena plata”, rekla je ona, dodajući da se uželjela đaka, te da će se vratiti na posao poslije Dana nezavisnosti.

Nastavnicu je u aprilu prošle godine tadašnja vršiteljka dužnosti direktorice škole Milica Stanković ostavila bez posla zato što je ,,bez odobrenja iz škole iznijela dio računarske opreme“, ocjenjujući da je tim potezom počinila težu povredu radne obaveze.

Vidaković je, međutim, pokušavala da je ubijedi da je samo željela da sačuva određenu dokumentaciju, ali bezuspješno. Na kraju je tužila školu i dobila spor.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније