Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

23. 04. 2019. 13:05   >>  13:05

VUČINOVIĆ - VUKOVIĆ

Zajednički do zaštite prava građana

Zajednička saradnja državnih institucija i lokalnih uprava neophodna je za zaštitu prava građana, zaključeno na sastanku ministarke bez portfelja Marije Vučinović i gradonačelnika Glavnog grada Ivana Vukovića.

Ministarka Vučinović je naglasila da se sihronizovanim radom gradskih službi može uticati na smanjenje posljedica od elementarnih nepogoda, gdje se Glavni grad može voditi dobrom praksom pojedinih crnogorskih opština, koje iz lokalnog kapitalnog budžeta, opredjeljuju sredstva za realizaciju preventivnih mjera.

Na sastanku u Opštini Glavnog grada, pored ministarke Vučinović i gradonačelnika prisustvovali Vukota Stanišić, rukovodilac Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji- Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Slobodan Marinović, iz ministarstva finansija, kao i Goran Janković, predsjednik komisije za procjenu štete Glavnog grada.

Kako je saopšteno iz Vlade, tokom sastanka razgovarano je o radu i funkcionisanju Komisije za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, dok je Vukota Stanišić, član Komisije i rukovodilac Odjeljenja za savjetodavne poslove u biljnoj proizvodnji- Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, predstavio subvencije koje Ministarstvo pokriva poljoprivrednim proizvođačima.

Gradonačelnik Ivan Vuković je upoznao sagovornike sa radom službi u nadležnosti lokalne uprave dodavši da je međuinstitucionalna saradnja neophodna, posebno imajući u vidu predstojeću ljetnju sezonu i potencijalne rizike koji su karakteristični u ljetnjim mjesecima.

"Na sastanku je zaključeno da će se saradnja Opštine i Kabineta ministarke bez portfelja, u narednom periodu intevizirati kroz razne vidove i programe", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније