Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: O.Z. ]

23. 04. 2019. 15:37   >>  18:08 19

AERODROMI CG

"Neistinite tvrdnje GP URA, slijede krivične prijave"

Bezbjednost vazdušnog saobraćaja na Aerodromu Tivat ni u jednom trenutku nije bila niti je sada ugrožena.

To je saopšteno iz Aerodroma Crne Gore regujući na navode GP URA, koji je objavio dokument u kojem se navodi da je pista na tivatskom aerodromu u jako lošem stanju, da je moguće njeno pucanje, što za posljedicu može da ima i pucanje pneumatika i moguće izlijetanje aviona.

Kako je saopštio direktor ACG Danilo Orlandić, ovakav medijski i senzacionalistički nastup vide kao pokušaj kompromitacije države Crne Gore i ugrožavanje njene rastuće ekonomije kao i poslovanja kompanije.

"Zbog neistinith tvrdnji koje su iznesene, podnijećemo krivične prijave protiv aktera današnje konferencije za medije", poručio je Orlandić.

Podsjeća da su Aerodromi Crne Gore pod konstantnom kontrolom, kako međunarodnih tako i domaćih vazduhoplovnih vlasti, koje imaju pravilo nulte tolerancije u slučaju ugrožene sigurnosti vazdušnog saobraćaja.

"I pored dvocifrenog rasta saobraćaja, nikada se nije dogodio ni najmanji incident, a samo tokom 2018. godine opsluženo je 6.815 vazduhoplova na Aerodormu Tivat", navodi se u saopštenju.

Orlandić je istakao da čim su uočene određene promjene na poletno-sletnoj stazi, pokrenut je projekat sanacije, koji podrazumijeva niz koraka administrativne prirode koji su pri samom kraju.

"U stalnom smo kontaktu sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Agencijom za civilno vazduhoplovstvo i uskoro će se pristupiti radovima", naveo je direktor Aerodroma Crne Gore.

Pored realizacije tog projekta koji se podvodi pod tekuće održavanje, u plan javnih nabavki, kako je kazao, uvrstili su i izradu Glavnog projekta za rehabilitaciju i rekonstrukciju operativnih površina na aerodromima Crne Gore i u te svrhe smo opredjelili 320 000 eura.

"To dovoljno govori da ozbiljno i odgovorno pristupamo održavanju naše infrastrukture. Ni ja ni moji saradnici nećemo ulaziti u raspravu sa potpunim laikom kada je vazdušni saobraćaj u pitanju", poručio je Orlandić.

Naglasio je da je poletno-sletna staza na Aerodromu Tivat površine 112 500 m2 i stvaranje pukotina na tolikoj površini nije moguće spriječiti.

"Kada se to dogodi, aerodromske službe sprovode mjere i radnje koje su strogo definisane internom procedurom, a kontrolu vrše i nadležne institucije. Najvažnije je istaći da su te pukotine nastale na habajućem sloju poletno-sletne staze, koji se i zove habajući jer se svakodnevno troši, dok konstrukcija donjih slojeva čiji je kvalitet ključni element, nije ugrožena", saopštio je Orlandić.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније