Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

23. 04. 2019. 17:26   >>  17:26

IJZ SAOPŠTIO

Manje oboljenih od gripa

U Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti tokom prošle sedmice nije pistigla nijedna prijava smrti od gripa, saopštili su iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da je registrovan pad u broju oboljelih u svim uzrasnim grupama.

"U Crnoj Gori je prošle sedmice prijavljeno je 11 osoba sa simptomima nalik gripu (ILI), što predstavlja incidenciju od 1,8 na 100 hiljada stanovnika. To je za oko tri puta manje u odnosu na vrijednost incidencije iz prethodne sedmice", kaže se u saopštenju.

Kako su naveli iz IJZ, u tom periodu laboratorijskim putem potvrđen je jedan slučaj infekcije virusom gripa tipa A.

"Od početka sezone laboratorijski je potvrđeno 500 slučajeva gripa, od čega je samo jedan virusom gripa tip B", dodaje se u saopštenju.

Iz IJZ su saopštili da je u Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti tokom prošle sedmice nije pristigla nijedna prijava smrti od gripa.

"Ukupno je registrovan 31 smrtni slučaj od infekcije izazvane virusom gripa u ovoj sezoni", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније