Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila M.L.B.

24. 04. 2019. 19:25   >>  19:24

OBIŠLI RADOVE

Šćekić: Kasnili i loše izvedeni radovi

Izvođači radova na više lokalcija u Beranama nijesu ispoštovali dinamiku koja je bila predviđena tenderom, kao i kvalitet radova koji je trebao biti postignut, ocijenili su tokom sastanka u Berana direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić i predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

Nuhodžić je sa saradnicima, boravio danas u radnoj posjeti Beranama gdje se sastao sa predsjednikom opštine i njegovim saradnicima. 

Rukovodstvo Opštine i predstavnici Uprave, u prisustvu nadzora i izvođača radova, obišli su nekoliko lokacija na kojima su izvođeni radovi u Beranama , u prethodnom periodu. Riječ je sanaciji klizišta na Vasovim vodama i radovima na obilaznici do mosta „Nika Strugar“, kao i onima u ulici Todora Đeda Vojvodića.

„Želim da se izvinim građanama Berana u ime lokalne uprave, prije svega zbog činjenice da sve vrijeme imaju razumjevanja i strpljenja za oštećenja na svim onim saobraćajnicama u gradu, na kojima su već jednom izvođeni i više puta prolongirani radovi, kao i još jednom da naglasim da je Opština insistirala na tome da isti budu realizovani na najkvalitetniji mogući način kako bi se problemi građana riješili na duži vremenski period“, kazao je Šćekić i dodao da očekuje da se u narednom periodu pokrene pitanje odgovornosti.

Šćekić je istakao da je kvalitet izvedenih radova na pomenutim lokacijama pokazao određene nedostatke što je rezultiralo pojavljivanjem novih problema.

„Opština Berane očekuje da se u narednom periodu postavi pitanje odgovornosti kako nadzora i izvođača radova sa jedne strane, tako i nadležnih u Upravi sa druge strane, ako se ispostavi naravno da je i tu bilo određenih propusta, što je i iznijeto na sastanku sa sadašnjim gospodinom Nuhodžićem“, podvukao je predsjednik opštine.

Prvi čovjek Berana istakao je da je sa direktorom Uprave dogovoreno da se odmah pristupi rješavanju problema tako što će vrlo brzo biti formirana Komisija po određenim objektima koja će imati zadatak da utvrdi činjenično stanje i proslijedi na dalji postupak nadzoru i izvođaču radova.

„Očekujemo da će se postojeća situacija u najkraćem roku popraviti kako bi predstojeća ljetnja sezona bila dočekana bez oštećenja i kako bi građani i gosti sa strane mogli neometano da funkcionišu“, zaključio je Šćekić.

Nuhodžić je ponovio da nije zadovoljan dinamikom i kavlitetom izvedenih radova. „U tom smjeru dogovorili smo konkretne aktivnosti. Ovih dana biće formirana Komisija koja će doći i obići gradilišta. U vrlo kratkom roku nakon dobijanja izvještaja preduzećemo i konkretne korake, a što je najvažnije da se podstojeće stanje mora sanirati i da se ništa ne smije raditi na štetu kvaliteta“.

Na sastanku je bilo riječi i o realizaciji projekta „Unapređenje sistema vodosnabdijevanja, izgradnja kanalizacione mreže i postrojenja za prečišććivanje otpadnih voda“ koji je veoma značajan za Berane.

„Radovi na tom projektu su u završnoj fazi. Ovih dana bi trebalo da se krene sa probnim ispitivanjima i što je najbitnije do kraja godine biće završene sve potrebne aktivnosti kako bi projekat predat na upotrebu“, kazao je Nuhodžić.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednici opštine Berane Rade Kljajić i Marko Lalević, menadžer Opštine Vladimir Đaković, zatim direktor Agencije za izgradnju i razvoj Miro Vešović i njegov pomoćnik Miloš Raičević, kao i savjetnik u Službi predsjednika Darko Stojanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније