Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: J.B.Č. ]

25. 04. 2019. 13:08 >> 13:07

VRIJEDNOST 4,6 MILIONA

Javni poziv za rekonstrukciju stadiona u Nišiću

Uprava javnih radova objavila je tendersku dokumentacija za otvoreni postupak javne nabavke za rekonstrukciju zapadne tribine stadiona FK "Sutjeska" u Nikšiću, a rok za podnošenje ponuda je 4. jun. Procijenjena vrijednost investicije je 4,6 miliona eura.

"Rekonstruisani objekat imaće prizemlje i tri sprata, a ukupna bruto površina, računajući i tribinu za gledaoce sa oko 3.200 sjedišta, iznosiće oko 6.200 metara kvadratnih", navodi se u saopštenju Uprave javnih radova.

Od procijenjenih 4,6 miliona eura, kako su kazali, Vlada Crne Gore će budžetom za 2020, 2021. i 2022. godinu opredijeliti 3,3 miliona eura, dok će ostatak obezbijediti Fudbalski savez Crne Gore.

"U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, svaki ponuđač je dužan da dostavi dokaz da je upisan u registar kod organa nadležnog za registraciju privrednih subjekata, da je uredno izvršio sve obaveze po osnovu poreza i doprinosa u skladu sa zakonom, odnosno propisima države u kojoj ima sjedište, da on, odnosno njegov zakonski zastupnik, nije pravosnažno osuđivan za neko od krivičnih djela organizovanog kriminala sa elementima korupcije, pranja novca i prevare, kao i da ima dozvolu, licencu, odobrenje ili drugi akt za obavljanje djelatnosti, koja je predmet javne nabavke, ukoliko je propisan posebnim zakonom", navodi se u saopštenju.

Iz Uprave podsjećaj da je objavi tendera prethodio ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije tribine u Nikšiću, koji su potpisali direktor Uprave Rešad Nuhodžić, predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović i predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević.

"Tom prilikom, Nuhodžić izjavio je da se na osnovu urađenog Glavnog projekta već sada sa sigurnošću može reći da će Nikšić dobiti reprezentativan sportski objekat", navodi se u saopštenju.

Nuhodžić je, kako se dodaje, kazao da sportski projekti u kapitalnom budžetu Vlade Crne Gore zauzimaju značajno mjesto i kao jedan od primjera naveo izgradnju fudbalskog stadiona na Cetinju, u vrijednosti od oko devet miliona eura

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније