Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

26. 04. 2019. 07:44 >> 07:44

DUKOVIĆ TVRDI

Nova vlast u Tuzima favorizuje nelegalnu gradnju

Ne možete usvajati Odluku o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta jer nemate saglasnost Vlade i dokument nije prošao javnu raspravu, kazao je Halil Duković, odbornik DPS-a u Skupštini opštine Tuzi.

 

On je kazao da Opština ima saglasnost Vlade na odluku gdje su cijene no kvadratu 26 eura, ali ne za cijene od 48 eura koje se uvećane amandmanom predsjednika Opštune Tuzi Nika Đeljošaja, prenosi Dan.

Sa ovakvim odlukama, Duković kaže, vlast u Tuzima favorizuje divlju gradnju.

“Dobili ste saglasnost kao Opština u okviru Glavnog grada Tuzi za cijene od 26 eura. Danas imamo duplo veću cijenu za kvadrat zemljišta. Ovo je veliki namet za građane. Upozoravam vas, kao i kod prvih odluka, nemojte da donosite nešto što ne treba. Ako bude ova cijena morate na javnu raspravu i da dobijete saglasnost Vlade. Rekli ste da smo mi sa 26 eura pljačkali građane, a šta vi radite sa 48 eura? Ne možete sve da svalite na građane samo da bi napunili budžet”, rekao je Duković.

Prema riječima Đeljošaja, odluka za legalizaciju se ne mijenja i ostaje 26 eura.

“Ova odluka je predviđena za objekte koji će od danas početi da se grade. Sa 26 eura opština nema mogućnost da opremi zemljište”, dodao je on.

Nikola Camaj (DSA) kaže da je isti iznos i u Podgorici gdje su za takvu odluku glasali odbornici DPS-a. On ističe da je za DPS regularno da se toliko plati Podgorici, ali ne i Tuzima.

Elvir Kajošaj (DPS) smatra da bi sa manjim iznosom okupili više investitora, a bilo bi i zapošljavanja. Smailj Čunmuljaj (AA) ističe da sve ovo usvajaju da bi bili uređeni, a ne unazađeni kao do sada. Albina Drešaj (DSA) ocjenjuje da je DPS ovu cijenu tragično shvatio. Ona ističe da i djeca znaju da je DPS asfaltirao puteve dvije sedmice pred izbore samo da bi dobio glasove, te da je to igra nižeg nivoa.

Simon Ivezaj (DPS) smatra da se mora dobiti saglasnost Vlade na ovaj iznos naknade. Enis Đokaj (DUA) kaže da ništa nije zauvijek već će se mijenjati jer će 2020. godine imati svoj budžet. Nikola Gegaj (DPS) naglašava da vlast pokušava da brani nešto što se ne može odbraniti.

Đeljošaj jerekao da je opoziciji lakše da predloži bilo koji iznos, ali da vlast ima odgovornost izvodljivosti. On je naveo da ni javna rasprava ni Vla da ne može odrediti iznose, već samo lokalni parlament. Na glasanju DPS je bio protiv.

U Tuzima je juče obrazovana i komisija za izradu poslovnika Skupštine opštine Tuzi. Za predsjednika izabran je Fadilj Kajošaj, a članovi su Besa Nikaj, Đerđ Camaj, Amela Babačić, Štjefan Camaj, Nikola Gegeaj i Mirza Pepić.

Na glasanju DPS je bio uzdržan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније