Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Objavila: M.L.B.

26. 04. 2019. 14:36 >> 14:37
2

RAIČEVIĆ

Vratiti zvona, što prije identifikovati počinioce

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević oštro je osudio, kako navodi, gnusni čin krađe zvona sa tri vjerska objekta u Baru, koji je proteklih dana uznemirio građane. Apelovao je na nadležne organe da što prije identifikuju počinioce i da zvona budu vraćena.

Nakon što je prije nekoliko dana ukradeno veliko bronzano zvono sa katoličke crkve Sveti Vić, ukradeno je još jedno, sa pravoslavne crkve Svete Neđelje u naselju Rap-Bar. Jutros su radnici u Starom gradu primijetili da je nestalo i zvono sa tamošnje crkve Svetog Jovana.

“Ovo skrnavljenje crkava, čemu smo svjedoci proteklih dana, nije svojstveno Baru,koji je oduvijek, čak i u teškim vremenima, bio prepoznat po multivjerskom skladu. Nebrojeni su primjeri kako su vjerske objekte gradili naši sugrađani sve tri vjere zajedno i nesebično. Zato ne želim da ovo naruši tradiciju suživota sve tri vjerske zajednice u gradu pod Rumijom”, poručio je Raičević.

Raičević apeluje na nadležne organe da što prije identifikuju počinioce tog teškog djela i da ih privedu licu pravde, a da zvona budu vraćena i ponovo zazvone u Starom Baru, Rapu i Gretvi.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније