Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

26. 04. 2019. 15:55   >>  15:55 1

MUP PODGORICA

Za lična dokumenta i tokom praznika

Područna jedinica za građanska stanja i lične isprave Ministarstva unutrašnjih poslova radiće i tokom vaskršnjih praznika. Iz te područne jedinice, za TVCG, su saopštili da će raditi i 1. i 2. maja, nakon čega bi trebalo da uvedu i produženo radno vrijeme.

 

U područnoj jedinici MUP-a gdje se izdaju lične isprave građanima danas je radna atmosfera. Dok većina građana praznuje, radnici te područne jedinice su na radnim mjestima, iako je Veliki petak.

Ukoliko danas nijeste stigli da predate zahtjev ili da podignete dokumenta, to možete uraditi i u ponedjeljak, ali i tokom prvomajskih praznika.

"Područna jedinica Podgorica tokom predstojećih praznika održaće nesmetan kontinuitet rada i kao uvijek biti u službi građana. Što znači da će rad sa strankama biti od 08 do14 časova 26-og i 29-og aprila, kao i 01. i 02. maja kada će građani moći ostvariti svoja prava iz nadležnosti ove područne jedinice", saopštila je Ranka Jovanović iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Građani s kojima smo razgovarali pozdravljaju odluku MUP-a o radu tokom praznika. Kažu da danas nema velikih gužvi, pa brže i lakše mogu da završavaju obaveze.

Takva odluka MUP-a posebno je obradovala one građane koji studiraju ili rade van Crne Gore.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova najavljuju da će od narednog mjeseca produžiti radno vrijeme.

"Tokom maja očekujemo rad u dvije smjene. Rad sa strankama biće od 08 do 18 časova, o čemu će građani Crne Gore biti blagovremeno obaviješteni", saopštila je ona.

Cilj ovakve odluke je, kako kažu, da komunikacija s građanima bude što kvalitetnija, da se smanje gužve i skrati vrijeme čekanja na šalterima.

"Po preciznim statističkim podacima ove područne jedinice, na dnevnom nivou se pruži između 1500 i 2000 usluga, što primljenih zahtjeva, što izdatih dokumenata", istakla je ona.

Aktuelno radno vrijeme područnih jedinica i filijala za građanska stanja i lične isprave u crnogorskim gradovima je od 07 do 15, dok je rad sa strankama organizovan u periodu od 08 do 14 sati.

Bojana Baranin, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније