Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavio: I. P. ]

27. 04. 2019. 11:40 >> 11:56
15

ČESTITKE DRŽAVNOG VRHA

Čuvajmo jedni druge i našu Crnu Goru

Predsjednici države, parlamenta i Vlade, Milo Đukanović, Ivan Brajović i Duško Marković uputili su čestitke sveštenstvu, vjernicima i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori povodom Vaskrsa.

 

"Građani pravoslavne vjeroispovijesti i svi ljudi dobre volje u Crnoj Gori dočekuju Vaskrs sa respektom prema univerzalnim hrišćanskim vrijednostima, ponosni na bogatstvo različitosti u našoj višenacionalnoj i viševjerskoj zajednici, i na rezultate koje ostvarujemo na sigurnom putu u evropske i evroatlantske strukture", navodi Đukanović u čestitki.

Učvršćeni međunacionalni sklad i međusobno uvažavanje su, kako piše u čestitki, dodata vrijednost savremenog crnogorskog društva, "što nam je omogućilo da u teškim vremenima očuvamo mir i stabilnost, da preuzmemo odgovornost za vlastitu budućnost i usmjerimo naš državni brod ka sigurnoj evropskoj luci".

"U tim procesima pripadnici pravoslavne vjeroispovijesti, kao najbrojnija populacija u našoj zemlji, imaju svoje visoko zasluženo mjesto i posebnu odgovornost. Vjerujem da će hrišćanske vrijednosti koje baštinimo ostati trajna inspiracija na putu daljeg razvoja i napretka Crne Gore", rekao je Đukanović.

Brajović: Praznik podsjeća na važnost zajedništva

U čestitki Brajovića navodi se da pravoslavni Uskrs podsjeća na važnost zajedništva, razumijevanja, praštanja i brige o bližnjima.

"Neka praznični dani u Crnoj Gori punoj različitosti, budu podsticaj ka prepoznavanju onog najboljeg u porodičnom, prijateljskom i svakom drugom okruženju", navodi se u čestitki Brajovića.

Marković: Crna Gora da ostane primjer

Premijer Marković kazao je da vjeruje da će porodična i prijateljska okupljanja, podstaknuta svjetlom blagih dana, ojačati povjerenje i razumijevanje među ljudima i ohrabriti nas da sa dobrim ljudima od svakog zla i nevolje čuvamo jedni druge, a udruženi – našu Crnu Goru.

"Samo zajednica koja poštuje Državu i njene zakone, koji su garant mira i prosperiteta – jeste napredno društvo. Ni vjera u Boga ne ide odvojeno od poštovanja ovozemaljskih zakona. Te dvije vrijednosti se ne isključuju već nadopunjuju, a Crna Gora treba da ostane primjer takve zajednice. Stoga želim da blage poruke praznika koji označava pobjedu života nad smrću, podstaknu vrline praštanja i povjerenja, i ponukaju da ispružene ruke, poštujući i pomažući jedni druge, idemo naprijed, za dobro sadašnjih i generacija koje dolaze", navodi u uskršnjoj čestitki predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković.

 

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније