Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

27. 04. 2019. 22:28 >> 22:28

MOSTOVI SARADNJE

U Podgorici održana manifestacija „Kulturni dani Ankare“

U organizaciji Alijanse balkanskih kultura (BAKIDER), u Podgorici je danas održana manifestacija „Kulturni dani Ankare“. Brojne organizacije iz Turske predstavile su svoje programe posjetiocima u glavnom gradu Crne Gore, a sve u cilju što boljeg upoznavanja i uspostavljanja mostova saradnje.

U hotelu „Ramada“, na oko deset štandova, svoje programe i kulturna umijeća predstavili su članovi više udruženja i organizacija.

Emin Bajrić, predsjednik Alijanse balkanskih kultura (BAKIDER), koji je otvorio današnji događaj, kazao je da je želja organizacije da izgradi mostove saradnje između država Balkana i Turske.

„Kada smo gradili BAKIDER prije dvije i po godine, imali smo jednu tegobu. Svaki element koji stvara razdor, koji razdvaja ljude, smo željeli da otklonimo sa dnevnog reda. Po uzoru na prošla vremena, i ovaj put smo željeli da izgradimo snažne mostove između Turske i Balkana. U okviru ovog projekta cilj nam je da već postojeću bliskost i blizinu između država Balkana i Turske pretočimo u nešto opipljivije i mjerljivije odnose. Veoma smo entuzijastični kada je riječ o upoznavanju novih ljudi ili pak građenja novih i stabilnih mostova između dvije geografije na polju ekonomije, trgovine i kulture“, kazao je Bajrić.

Muhammed Mucahir Surucu iz Federacije međunarodnih udruženja studenata (UDEF) kazao je da ova organizacija pomaže stranim studentima.

„Čast nam je da smo ovdje. U Turskoj, u 54 grada imamo svoje sjedište, a u 63 grada pomažemo stranim studentima. Takođe, organizujemo okupljanja studenata i van granica Turske“, kazao je Suruncu.

Današnji događaj realizovan je uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Turske i Federacije međunarodnih udruženja studenata (UDEF).

Današnjem skupu su prisustvovali predstavnici ambasade Turske u Crnoj Gori, Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA), predstavnici Instituta „Yunus Emre“ i ostalih turskih institucija koje djeluju u Crnoj Gori.

Takođe, prisutni su bili i predstavnici nevladinih organizacija iz Crne Gore.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније