Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

29. 04. 2019. 16:10   >>  16:10

STUDENTSKA INICIJATIVA

ZZZ da ne briše studente sa evidencije

Iz Studenstske inicijative su saopštili da se protive namjeri Zavoda za zapošljavanje da sve aktivne studente izbriše iz evidencije nezaposlenih, jer kako tvrde, time se studentima onemogućava pravo na zapošljavanje preko Zavoda.

 

“Svaki student mora imati pravo da radi po odgovarajućim uslovima određeni broj sati, kako bi mogao da obezbijedi samostalnost od svojih roditelja koji zakonski nisu dužni da finansiraju troškove studiranja. Zavod zarad statistike tj. fiktivnog smanjenja nezaposlenosti studentima uskraćuje pravo na zapošljavanje preko Zavoda i time grubo krši prava studenata. Student nije zanimanje i student nije zapošljeno lice i kao takav ima pravo na zaposlenje i samostalnost”, navode iz inicijative.

Oni su pozvali Univerzitet Crne Gore da ne odobri dijeljenje baze podataka studenata i da ispoštuje stav Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijam u kojem stoji da bi fakulteti dijeljenjem baze podataka sa Zavoda prekršili privatnost studenata.

“Takođe pozivamo rukovodstvo Zavoda za zapošljavanje da studente ne brišu iz evidencija nezaposlenih, da se ne bave štelovanjem statistike i fiktivnog smanjivanja nezaposlenosti, već da počnu da rade na pronalaženju modela olakšanog zapošljavanja studenata. Studentima su radi sticanja samostalnosti potrebni olakšavajući uslovi koji bi se ogledali u smanjenom broju radnih sati i fleksibilnosti radnog vremena kako bi studenti mogli da rade i neometano studiraju”, poručuju iz Studentske inicijative.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније