Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina; Objavila: M.M ]

01. 05. 2019. 15:46 >> 15:49
2

SNP

Praznik rada samo kao datum u kalendaru

Međunarodni praznik rada u Crnoj Gori može da se obilježi jedino kao datum u kalendaru internacionalnih praznika, drugačije ne, ocijenili su danas iz Socijalističke narodne partije (SNP).

„Kakve su prilike u Crnoj Gori danas, teško da više za mnoge može da važi ona narodna 'ko radi, ne boji se gladi'. Prije bi se moglo reći da je više gladnih nego radnih i sitih“, navodi se u saopštenju SNP-a.

Kako su naveli, iako vlast saopštava da se nezaposlenost smanjuje i da je Crna Gora lider u regionu u svakom smislu, stvarnost je mnogo drugačija.

„Stopa nezaposlenosti je preko 30 odsto, ali se ta cifra javno ne pominje. Naime, zvanični statističari iz Monstata saopštavaju manje cifre jer brojku o stvarnoj zaposlenosti dobijaju na osnovu anketa o radnoj snazi, a ne po standardima koji se koriste u svijetu“, rekli su iz SNP-a.

U SNP-u tvrde da se vlast služi marifetlucima kako bi se zabašurila stvarnost i prikazala nerealna slika.

„Zbog toga se opozicija i bori da se saopštavaju stvarni, a ne fingirani rezultati, kako bi se znalo pravo stanje stvari u Crnoj Gori“, dodaje se u saopštenju.

Iz SNP-a su podsjetili i da vlast saopštava da je u posljednje vrijeme zaposleno preko 15 hiljada ljudi.

„Sudeći po podacima Zavoda za zapošljavanje, tu nešto ne štima. Ispada da onda tih 15 hiljada a i mnogo više, rade na crno“, poručili su iz SNP-a.

Iz SNP-a su saopštili da će nastaviti da se bore za prava radnika koja im po svim zakonima pripadaju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније