Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M.Lj. ]

02. 05. 2019. 11:08   >>  11:08 1

BAKOVIĆ PORUČIO

Gdje nema slobode medija, ugrožena i druga prava

Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore Šućko Baković saopštio je da se mora učiniti sve kako bi nerasvijetljeni slučajevi ubistva i napada na novinare bili riješeni, jer se društva u kojima se ograničava sloboda izražavanja suočavaju i sa izazovima ostvarivanja drugih prava i sloboda.

 

Baković je to kazao u čestitki novinarima i medijskim radnicima povodom 3.maja, Svjetskog dana slobode medija.

Baković navodi se je novinarstvo vremenom mijenjalo svoj izraz, unapređujući forme emitovanja u skladu sa savremenim tehnološkim i komunikacijskim trendovima, ali je značaj medija u svakom društvu i vremenu ostao veliki.

"Zbog toga, dok god postoje događaji u kojima se kao oštećeni pojavljuju novinari, mediji i/ili njihova poslovna i lična imovina, to je signal da pitanje bezbjednosti i slobode novinara mora ostati u fokusu pažnje nadležnih i da se ove vrijednosti moraju snažno braniti, kad god su ugrožene", naveo je Ombudsman.

On je kazao da se mora učiniti sve kako bi nerasvijetljeni slučajevi ubistva i napada na novinare bili riješeni.

"Jer se društva u kojima se ograničava sloboda izražavanja suočavaju i sa izazovima ostvarivanja drugih prava i sloboda. Nadamo se da će očekivane izmjene zakonodavstva u ovoj oblasti doprinijeti većoj samostalnosti i nezavisnosti medija, a svakako treba dodatno raditi i na unapređenju radno-pravnih statusa zaposlenih", zaključio je Baković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније