Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Objavila: M.M ]

06. 05. 2019. 19:47   >>  19:47

PRIORITET BEZBJEDNOST

Vozači da budu oprezniji u saobraćaju

Ove sedmice obilježava se Globalna nedjelja bezbjednosti saobraćaja. Akciji, koju organizuju Ujedinjene nacije, pod sloganom "Sačuvajmo živote", pridružila se i Crna Gora. Iz Uprave policije najavljuju niz aktivnosti kojima će građanima skrenuti pažnju na to koliko je važno da poštuju saobraćajne propise.

 

U svijetu tokom godine više od milion ljudi pogine u saobraćajnim nesrećama.

O bezbjednosti u saobraćaju posebno treba voditi računa u danima kao što je ovaj. Zbog loših vremenskih uslova, smanjena je vidljivost pa je neophodno više opreza za volanom. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu uslovima na putu, da drže veće rastojanje između vozila i da izbjegavaju nagla kočenja.

Iz Uprave policije poručuju da različitim akcijama pokušavaju da bezbjednost saobraćaja podignu na viši nivo. Posebno apeluju na mlađe vozače da vode računa o ponašanju jer, kako navode, statistika pokazuje da u saobraćajnim nezgodama najčešće stradaju mladi.

"Mi se, naravno, trudimo i puno smo uložili u našu opremu i na našim glavnim putnim pravcima su uvijek prisutne patrole. Imamo i presretače koji nijesu obilježeni policijskim oznakama, tako da se maksimalno trudimo da broj poginulih i povrijeđenih lica smanjimo i uspijevamo u tome za sada, a nadamo se da će tako biti i ubuduće", kaže Marko Radusinović iz Uprave policije.

Zato su se, kaže Radusinović, i pridružili akciji obilježavanja Globalne nedjelje bezbjednosti saobraćaja.

Narednih dana će, kako najavljuje, vozačima biti dijeljeni flajeri sa smjernicama o ponašanju u saobraćaju, a službenici Centra bezbjednosti sjutra će posjetiti vrtić "Mali princ" u Zagoriču. Osim toga, građani će u petak na trgu ,,Argentina" od 11 do 13 časova moći da se upoznaju s opremom koju koristi policija.

"Tu će građani moći da vide svu onu opremu kojom saobraćajna policija obavlja svakodnevne poslove i zadatke, počev od vozila, zatim radara, alkometara, moći će da vide i naše motocikle i njihovu opremu i da neposredno stupe u kontakt sa službenicima2, saopštio je Radusinović.

Globalna nedjelja bezbjednosti saobraćaja trajaće do 12. maja.

Bojana Baranin, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније